Ξεκίνησαν και επισήμως οι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού χορηγήθηκε το πρωί της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 11 στον επικεφαλής της Επιτροπής Πανδημίας του ΑΧΕΠΑ, αν. καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ και γνωστό λοιμωξιολόγο Σίμο Μεταλλίδη.

Αμέσως μετά σειρά πήρε σειρά ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, διευθύντρια από κλινική της Θεσσαλονίκης, ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, και ο νοσηλευτής Γιάννης Ιστίκογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίμος Μεταλλίδης ήταν από τους λίγους λοιμωξιολόγους που δεν νόσησαν, ενώ σημειώνεται ότι είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστεί και ο διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας-Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ Μακεδονίας και Θράκης Δημήτριος Τσαλικάκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν συνολικά 60 άτομα από το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του ΑΧΕΠΑ καθώς και διοικητές της 4ης ΥΠΕ μεταξύ άλλων, ενώ μέχρι το Σάββατο 2 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν ακόμα 210 υγειονομικοί συμπεριλαμβανομένων γιατρών των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες 250 δόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού έφτασαν στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, Τρίτη, θα συνεχιστεί ο εμβολιασμός στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων και στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΑΧΕΠΑ ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης