Μπήκε ο Οκτώβριος αλλά ακόμα τα κενά σε εκπαιδευτικούς δεν έχουν καλυφθεί πλήρως στα σχολεία του Νομού Έβρου, όπως δήλωσε ο Προϊστάμενος Β’θμιας Εκπ. Έβρου, Στέργιος Αποστολακούδης, σε συνέντευξή του στο thrakinet.tv. Η πρώτη φάση της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών καθηγητών έχει ολοκληρωθεί, άλλα ο αριθμός τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη του κενού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας θα υπάρξει και δεύτερη φάση στη διαδικασία πρόσληψης, ώστε να διοριστούν καθηγητές σε ειδικότητες που παραλήφθησαν στην πρώτη, όπως καθηγητές ειδικής αγωγής, η οποία θα ολοκληρωθεί συντόμως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κατάσταση καταγγέλλει και η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τη Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού στις 5 Οκτωβρίου, απαιτώντας την άμεση έναρξη της Β’ φάσης των προσλήψεων: “Μπήκαμε στον Οκτώβριο και στο Β. Έβρο εκατοντάδες ώρες εβδομαδιαίως συνεχίζουν να μη διδάσκονται εξαιτίας των ελλείψεων σε καθηγητές. Για πολλούς μαθητές μας ο χρόνος που έχει χαθεί και συνεχίζει να χάνεται είναι καθοριστικός για το μέλλον τους! Οι 27 αναπληρωτές ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 που προσλήφθηκαν στο ν. Έβρου είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στους καθηγητές που χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Πέρα από τους επιπλέον εκπαιδευτικούς αυτών των ειδικοτήτων που χρειάζονται δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη σε άλλη ειδικότητα και καμία πρόσληψη στην ειδική αγωγή!”

Εντωμεταξύ, υπό κατάληψη τελεί το Πρώτο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τους μαθητές να έχουν φράξει τις εισόδους με καρέκλες, θρανία και ό,τι άλλο μπόρεσαν να βρουν. Τα αιτήματά τους είναι σύμφωνα με το deltatv.gr, η πρόσληψη περισσότερων καθηγητών, μείωση αριθμών μαθητών ανά τμήμα, να μην αυξηθεί το ΦΠΑ στα φροντιστήρια, δωρεάν βιβλία ξένων γλωσσών, δωρεάν γεύματα σε μαθητές που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, αλλά και σχέδιο για επαρκή θέρμανση το χειμώνα.

Ο κ. Αποστολακούδης δήλωσε ότι τα αιτήματα των μαθητών για πρόσληψη των καθηγητών δεν ευσταθούν, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με το δεκαπενταμέλες του Λυκείου στην οποία δεν του είχε γίνει κανένα αίτημα. Τα 15μελή των λυκείων θα συναντηθούν το βράδυ της Τετάρτης για λήψη κοινών αποφάσεων για δράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης