Βίντεο/Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Από νωρίς τα ξημερώματα με την εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου, ξεκίνησαν οι εργασίες της ριζικής ανάπλασης μιας από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Αθήνας, της οδού Πανεπιστημίου, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα έχει « απελευθερώσει» 4.270 τμ προς όφελος των πεζών. Το πρώτο εργοτάξιο εγκαταστάθηκε στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο σημείο οι εργασίες θα διαρκέσουν έως το Μάρτιο. Το έργο έχει προγραμματιστεί να εκτελείται τμηματικά, για την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση στο κυκλοφοριακό και στη λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής. Οι εργασίες αυτές δεν επιφέρουν αλλαγές ή τροποποιήσεις στις διερχόμενες γραμμές των λεωφορείων και των τρόλεϊ που κινούνται στην Πανεπιστημίου.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η συνολική επιφάνεια του πρασίνου θα φθάσει τα 2.260 τ.μ., διαμορφωμένο σε μεγάλα γραμμικά παρτέρια. Επίσης στα 167 υφιστάμενα πλατάνια και τις ακακίες θα προστεθούν ακόμη 83 πλατάνια, κατά μήκος του δρόμου και στη « σκιά» τους θα τοποθετηθούν δεκάδες υπαίθρια καθιστικά. Ακόμη θα κατασκευαστούν πέντε δημόσιες κρήνες με πόσιμο νερό, με στόχο να περιοριστεί η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών, ενώ σ΄όλες τις διασταυρώσεις θα τοποθετηθούν ράμπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Πανεπιστημίου αλλάζει , το έργο για τη νέα Πανεπιστημίου ξεκίνησε και περίπου σ΄ένα χρόνο θα έχει αλλάξει όψη ο πιο σημαντικός άξονας που συνδέει Σύνταγμα και Ομόνοια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αξιώτης προσθέτοντας ότι « η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη ολοκληρώνει τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί από πέρυσι την ίδια εποχή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης