Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την «documenta 14» στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 20:01
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την «documenta 14» στην Αθήνα
«Είμαστε ακόμα σε πειραματικό στάδιο και βαδίζουμε μια πορεία που σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά» είπε στους δημοσιογράφους ο καλλιτεχνικός διευθυντής της «documenta 14» Άνταμ Σίμτσικ. Χωρίς να ανακοινώσει ονόματα και έργα καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην Αθήνα, παρουσίασε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τους βασικούς πολιτιστικούς φορείς που συνεργάζεται και τους δημόσιους χώρους και ιδρύματα όπου θα διεξαχθεί η σημαντικότερη διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα, από 8 Απριλίου έως 16 Ιουλίου, ενώ στις 10 Ιουνίου εγκαινιάζεται στην έδρα της, το Κάσελ.

Η documenta «δεν είναι κάτι που προϋπάρχει, ένα δώρο που μπορεί να μεταφερθεί από το Κάσελ στην Αθήνα», τόνισε ο Ανταμ Σίμτσικ: «Αντίθετα, εμείς πήραμε ένα δώρο από τη συνεργασία με τους θεσμούς και τους ανθρώπους τους στην Αθήνα, που μας άνοιξαν τα χαρτιά τους. Δεν φέραμε εμείς το περιεχόμενο της έκθεσης, οι συνεργασίες μας με τους Έλληνες το καθόρισε».

Η διαδικασία προετοιμασίας και συνεργασιών που κράτησε περίπου δυόμιση χρόνια, κορυφώνεται με τις τριήμερες εκδηλώσεις των εγκαινίων. Οι πληροφορίες μιλούν για περισσότερους από 6.500 χιλιάδες ξένους δημοσιογράφους και επαγγελματίες που θα φτάσουν τις μέρες αυτές στην Αθήνα, καθώς και για χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην πόλη μέχρι τα μέσα Ιουλίου. «Η Αθήνα θα γίνει ένα μεγάλο εικαστικό εργαστήρι. Μια γιορτή τέχνης και λόγου θα απλωθεί και θα αγκαλιάσει την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων περιγράφοντας «ένα συναρπαστικό δίκτυο καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργικότητας και διαλόγου, με καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, με θεματικές και ζητήματα που αφορούν διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και μειονότητες, ηλικίες, κουλτούρες και εθνικότητες».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, 20:01