Ξεκίνησε η διανομή φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Χαλκίδα και τη Λαμία, ενώ ακολουθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης των δικτύων διανομής η Κατερίνη και άλλες πόλεις στις αρχές του 2018.

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ, θυγατρική της ΔΕΠΑ) ανακοίνωσε σήμερα την ενεργοποίηση της τροφοδοσίας στις δύο πόλεις, μέσω δικτύων μήκους αντίστοιχα 15 και 17 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα δίκτυα αυτά διέρχονται από τον αστικό ιστό κάθε πόλης και πλέον δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Χαλκίδας και της Λαμίας που επιθυμούν να συνδεθούν με το Φυσικό Αέριο να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους», αναφέρει η ΔΕΔΑ.

Η αρχή θα γίνει με 200 τουλάχιστον συνδέσεις σε κάθε πόλη, που θα υλοποιηθούν πιλοτικά, με την προϋπόθεση το κτήριο του ενδιαφερόμενου καταναλωτή να βρίσκεται σε δρόμο από τον οποίο διέρχεται το υφιστάμενο Δίκτυο Διανομής της κάθε πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι για σύνδεση με το Φυσικό Αέριο θα πρέπει να το δηλώσουν είτε ηλεκτρονικά, μέσω συμπλήρωσης φόρμας που βρίσκεται στον ισότοπο της εταιρείας «www.deda.gr» είτε τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας (2162000401 – 05).

Η ΔΕΔΑ επισημαίνει ότι η ενεργοποίηση των δικτύων πραγματοποιήθηκε με την καθοριστική υποστήριξη της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΔΕΠΑ. Στις δύο πόλεις πραγματοποιήθηκαν επίσης ενημερωτικές ημερίδες με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννη, των δημάρχων των πόλεων της Χαλκίδας και της Λαμίας Χ. Παγώνη και Ν. Σταυρογιάννη αντίστοιχα, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου και του αντιπροέδρου Δ. Δημητριάδη, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ Θ. Τερζόπουλου, τοπικών βουλευτών και στελεχών της ΔΕΔΑ. Στόχος των εκδηλώσεων ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες για θέματα που άπτονται της λειτουργίας και της κατασκευής των Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου, της υποβολής αιτημάτων σύνδεσης και του Προγράμματος Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει η εταιρεία για την περαιτέρω ανάπτυξη των Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου στον αστικό ιστό των πόλεων της Χαλκίδας και της Λαμίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης