Η τελευταία πράξη σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη πριν από 17 μήνες, γράφεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Εκεί όπου δικάζονται οι δύο Ρουμάνοι που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του 85χρονου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2014 στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου 3 στη Κυψέλη.

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου ξεκίνησε την Παρασκευή η εκδίκαση για την υπόθεση δολοφονίας του συγγραφέα Μένη ΚουμανταρέαΜε το πιο κοντινό συγγενικό πρόσωπο του συγγραφέα, την πρώτη του εξαδέλφη να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής αλλά να μη γίνεται δεκτή από το δικαστήριο, οι δύο Ρουμάνοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος, Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρονος, Κοσμίν Γκαϊτάν, προσπάθησαν για άλλη μία φορά να πείσουν τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους πως δεν έχουν καμία σχέση με την αποτρόπαια δολοφονία.

Αντιμετωπίζοντας και οι δύο τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας επέμειναν στη γραμμή της άρνησης, μη παραλείποντας παράλληλα να ρίχνουν σκιές στην προσωπική ζωή του συγγραφέα.

«Δε θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το σημείο να κάνω κάτι τέτοιο, κυρίως στον Μένη αλλά και σε κανέναν άλλο. Είμαι τόσο χρόνια στην Ελλάδα και ούτε κλέφτης είμαι, ούτε αλήτης» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο 27χρονος Στέφαν Ματεσαρενάου οποίος φέρεται να είχε στενή σχέση με τον συγγραφέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λόγια του 30χρονου συμπατριώτη του. «Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Είμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω κάνει τίποτα. Μόνο δούλεψα».

Ο Θανάσης Φουσκαρίνης, φίλος και συνεργάτης του Μένη Κουμανταρέα ήταν ο πρώτος μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο καθώς ήταν εκείνος που εντόπισε το άψυχο σώμα του άτυχου συγγραφέα. Όπως περιέγραψε εκείνο το βράδυ ο συγγραφέας του είπε πως θα πήγαινε για λίγο στο διαμέρισμα του προκειμένου να πάρει το χάπι του και του ζήτησε να τον περιμένει καθώς θα επέστρεφε για να πιουν καφέ σε ζαχαροπλαστείο της Φωκίωνος Νέγρη.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως άρχισε να ανησυχεί όταν ο φίλος του καθυστέρησε να επιστρέψει και τον αναζήτησε στην πολυκατοικία του. Ωστόσο, όπως είπε, στα επίμονα χτυπήματα του κουδουνιού δεν πήρε απάντηση με αποτέλεσμα, μετά από περίπου μία ώρα, και αφού βρήκαν κλειδιά μαζί με τον εξ αγχιστείας ανιψιό του συγγραφέα μπήκαν στο διαμέρισμα και τον εντόπισαν νεκρό.

«Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά, στην κρεβατοκάμαρα, είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος, τα χέρια του χτυπημένα…» είπε ο μάρτυρας ο οποίος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τον δικηγόρο υπεράσπισης του 27χρόνου Ρουμάνου, Αλέξη Κούγια, σχετικά με την ερωτική ζωή του συγγραφέα και τις σχέσεις του με νεαρούς άνδρες, ακόμη και ηλικίας 15 ετών, όπως ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο μάρτυρας απάντησε πως ο κατηγορούμενος με τον συγγραφέα είχαν μία στενή, ερωτική, σχέση και μάλιστα υποστήριξε ότι ο Μένης Κουμανταρέας τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό ήθελε να διακόψουν την επαφή τους διότι εκείνος του ζητούσε συνεχώς χρήματα.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιούνιο.

Ο 27χρονος Στέφαν Ματεσαρενάου

Ο 30χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης