Ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου η δίκη του 35χρονου Άρη Σειρηνίδη, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον Ιούλιο του 2009 κλούβα των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Με την έναρξη της διαδικασίας, εν όψει της οποίας στην Ευελπίδων βρισκόταν ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως Έδρας, καθώς είχε υποβάλει παραπεμπτική πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τον 35χρονο κατηγορούμενο. Το δικαστήριο που έκρινε το θέμα έκανε δεκτό το αίτημα εξαίρεσης με ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα Έδρας και η εισαγγελέας του Μ.Ο.Δ. αντικαταστάθηκε από συνάδελφό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ο 35χρονος, φορώντας καπέλο και ιατρική μάσκα, είχε πυροβολήσει προς την κλούβα των ΜΑΤ και είχε τραπεί σε φυγή. Ο Σειρηνίδης εντοπίστηκε, όπως αναφέρεται στα έγγραφα της αστυνομίας, από βιολογικό υλικό που αξιοποιήθηκε, στη μάσκα που βρέθηκε μετά την επίθεση.

Ο ίδιος από την αρχή αρνείται τις κατηγορίες, αμφισβητεί τα ευρήματα της αστυνομίας και κάνει λόγο για μεθόδευση εις βάρος του εξαιτίας της κοινωνικής του δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης