Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα Σαχτούρια - Υπό έλεγχο η φωτιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 00:50
Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα Σαχτούρια - Υπό έλεγχο η φωτιά
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στα Σαχτούρια του Δήμου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, 34 ώρες μετά την εκδήλωσή της από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ επτά οχήματα με 17 πυροσβέστες και 30 άτομα πεζοπόρων τμημάτων βρίσκονται στην περιοχή, προκειμένου να ελέγχουν για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ήδη, κλιμάκια της Περιφέρειας και του δήμου Αγίου Βασιλείου έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες, ελαιώνες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, παλαιές οικίες, δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης, καθώς και σε κατεστραμμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά 45 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ, καθώς και πλήθος εθελοντών.

Μάλιστα είχε επιχειρηθεί να σηκωθεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή, δεν έγινε εφικτό.

Η φωτιά που επεκτάθηκε μέχρι τον Άγιο Παύλο, τις Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη άφησε πίσω της χιλιάδες στρέμματα γεωργικής, δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης αποτεφρωμένα.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Διαβάστε επίσης: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Σαχτούρια Ρεθύμνου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 00:50