Με την εξέταση των πρώτων μαρτύρων ξεκίνησε έπειτα από εντολή του εισαγγελέα η προανακριτική εξέταση για τη διερεύνηση της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι όταν οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας και για το πώς κατέληξε.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής, μετέβησαν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών Χάρης Κονσολίδης και 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, προκειμένου να περιγράψουν την παραλαβή του κρατουμένου και να δώσουν λεπτομέρειες για τη φύλαξή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων συμπίπτουν απόλυτα με την καταγραφή των κινήσεων του Ιλί Καρέλι, μέσω ειδικών καμερών που τοποθετήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, πριν από την έλευση του κρατουμένου, έπειτα από σχετική άδεια τοποθέτησής τους και διαμόρφωσης ειδικού κελιού απομόνωσης στον χώρο του διοικητηρίου των φυλακών, η οποία είχε δοθεί από τον εισαγγελέα Σερρών.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα μετέβη από τη Θεσσαλονίκη στις φυλακές Νιγρίτας ομάδα αντιεξουσιαστών με μισθωμένο λεωφορείο. Οι αντιεξουσιαστές φώναξαν συνθήματα έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος εξωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας Αθανάσιος Τούσιος αμφισβητεί την προέλευση επιστολής που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στην οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται ο δολοφονηθείς από τον Ιλί Καρέλι, υπαρχιφύλακας των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργος Τσιρώνης, «βασανιστής» και υποστηρίζεται ότι ο βαρυποινίτης «ξυλοκοπήθηκε ΚΑΙ στις φυλακές Νιγρίτας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστολή αποδίδεται σε κρατουμένους από τις πτέρυγες Β1, Β2, Γ1, Γ2 των φυλακών Νιγρίτας, ωστόσο ο κ. Τούσιος αμφισβητεί κάτι τέτοιο, καθώς, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις Κυριακές δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στους κρατουμένους, ενώ χθες ήταν σε επιφυλακή και όλοι οι υπάλληλοι.

Επισημαίνει, δε, ότι οι κρατούμενοι δεν μπορούν να έχουν καμιά πρόσβαση στο διαδίκτυο, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα αποτελέσματα της προανακριτικής εξέτασης που διενεργείται, καθώς και στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Μηνά Γεωργιάδη και Ελένης Ζαγγελίδου, ότι ο θάνατος του Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί όπου κρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας, δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά επήλθε από κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές – εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, αρκετές μέρες πριν οδηγηθεί στις συγκεκριμένες φυλακές.

«Όποιος φταίει για τον θάνατο του Καρέλι θα πληρώσει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας Αντώνιος Σταμπουλής. Πρόσθεσε, δε, ότι «διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και προβάλλουν τηλεοπτικοί σταθμοί δεν ευσταθούν και είναι ανακριβή», καθώς, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από διάφορα ΜΜΕ δεν είναι από το κελί του Καρέλι».

«Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει όπως πρέπει τη δουλειά της και ας μην παραπλανούμε τον κόσμο» επεσήμανε ο κ. Σταμπουλής.

Όσον αφορά στη σορό του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, μεταφέρεται στην Αλβανία από αλβανικό γραφείο τελετών, που την παρέλαβε από το νεκροτομείο Σερρών, χωρίς να παραστεί κανένας εκ των συγγενών του.

Διαβάστε επίσης: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014, 20:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης