Ξεκίνησε, τη Δευτέρα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων μηνών η ριζική ανακατασκευή από το Δήμο Αθηναίων, των στεγάστρων και των κτιριακών υποδομών των 43 χώρων πώλησης – καταστημάτων, που βρίσκονται στην κάτω πλευρά της Βαρβακείου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Δήμος, χρόνια λειτουργικά προβλήματα και θα «αναβαθμιστεί ο ιστορικός χώρος της αγοράς».

Πρόκειται, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση στη Βαρβάκειο Αγορά τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς η προηγούμενη είχε γίνει την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. «Στόχος της είναι να διατηρήσει ζωντανό και ανταγωνιστικό αυτό το εμβληματικό σημείο της πόλης μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ήδη τοποθετήθηκαν οι πρώτες τέντες βαρέως τύπου, καθώς και ψυγεία κοντέινερ για την αποθήκευση των προϊόντων, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών». Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει δωρεάν internet στους καταστηματάρχες, με στόχο να διευκολυνθούν οι συναλλαγές τους, ενώ για όλο το διάστημα της ανακατασκευής, οι επαγγελματίες δεν θα καταβάλλουν το αντίτιμο για τη μίσθωση των χώρων. Στη Βαρβάκειο χτυπά δυνατά η καρδιά της πόλης».

«Προχωρούμε ταχύτατα στη συνολική αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων πώλησης, με στόχο να προσφέρουμε τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους καταναλωτές σύγχρονες, αλλά και υγειονομικά ασφαλείς εγκαταστάσεις οι οποίες, όμως, θα διατηρήσουν στο ακέραιο τον ιστορικό χαρακτήρα της μεγαλύτερης αγοράς της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, που επισκέφθηκε τον χώρο της Βαρβακείου, όπου εκτελούνται τα έργα. «Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη βούλησή μας να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της Βαρβακείου, που δίνουν τη δυνατότητα στα αθηναϊκά νοικοκυριά να προμηθεύονται καθημερινά ποιοτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης