Διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 15:30
Διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, μετά και την προχθεσινή δολοφονική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, σε βάρος του ενός εκ των τριών φερόμενων ως ηθικών αυτουργών στην εν ψυχρώ εκτέλεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνεχίστηκε το πρωί η δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθισαν μόνο τρεις από τους συνολικά πέντε Αλβανούς κατηγορουμένους. Ανάμεσά τους και ο 34χρονος Μικέλα Καστριότ, φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του ποινικολόγου ο οποίος μαχαίρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού, κτυπώντας τον, με μίσος, 50 φορές. Ο Μπάκο, σύµφωνα µε το κατηγορητήριο, ήταν αυτός που µαζί µε άλλον έναν κρατούµενο των φυλακών Κορυδαλλού έδωσαν εντολή στον 34χρονο και σε έναν ακόµα Αλβανό να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο, πηγαίνοντας στο γραφείο του, στα Εξάρχεια. «Πήρα το αίμα του Ζαφειρόπουλου πίσω. «Τον σκότωσα» είπε, ο 34χρονος δράστης, κατά την είσοδό του χθες στα δικαστήρια Πειραιά, συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς.

Το πρωί, ο 34χρονος κατηγορούμενος όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο εάν αποδέχεται όσα του καταλογίζονται από το κατηγορητήριο για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε σε βάρος του ποινικολόγου αλλά αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να τον σκοτώσει. «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε τον θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του.

Από την πλευρά τους, οι άλλοι δύο παρόντες κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν και τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Αμίλητοι οι συνάδελφοι του Μιχ. Ζαφειρόπουλου και κυρίως η οικογένεια του ποινικολόγου παρακολουθούσαν τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας το δικαστήριο διέταξε να μεταχθούν οι τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, από τους οποίους οι τρεις κρατούνται στη φυλακή. Ανάμεσά τους και ο Αριστείδης Φλώρος αλλά κι ακόμη ένας μάρτυρας για τον οποίο είχε ήδη αποφασιστεί, την προηγούμενη φορά, η βίαιη προσαγωγή του καθώς αρνείται να εμφανιστεί για να καταθέσει.

Τελικά, η δίκη διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 15:31