Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης στη χώρα μας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009, 16:27
Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης στη χώρα μας
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης Νοσημάτων από την προσέλευση και τον εμβολιασμό νοσηλευτών και γιατρών, που ξεκίνησε σήμερα στη χώρα μας.

Όπως εκτιμούν, έχουν καμφθεί σε μεγάλο βαθμό οι όποιες αντιρρήσεις που αφορούσαν κυρίως στην ασφάλεια του εμβολίου, υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μετά την ενημέρωσή τους και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν χωρίς προβλήματα.

Το πρωί, το εμβόλιο έκανε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι εμβολιάστηκε για να στηρίξει όλη αυτή την προσπάθεια και εξήγησε ότι το όπλο μας κατά της νέας γρίπης είναι το εμβόλιο.

Τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης άρχισε, επίσης, σήμερα, και το προσωπικό του νοσοκομείου Χανίων, αλλά και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου, Γιώργο Αρχοντάκη, «δεν υπάρχουν κίνδυνοι σύμφωνα με τα στατιστικά άλλων κρατών και ως εκ τούτου οι Χανιώτες δεν πρέπει να το αμελήσουν».

Ο κ. Αρχοντάκης αποκάλυψε, μάλιστα, πως και ο ίδιος νόσησε από τη νέα γρίπη και τόνισε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο.

Υπέρμαχος του εμβολίου εμφανίστηκε και ο λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Φανουργιάκης. «Σήμερα στην ιατρική μιλάμε με κόστος και με όφελος. Το όφελος του εμβολιασμού είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος», είπε.

Μέχρι και το Σάββατο εκτιμάται πως θα έχει εμβολιαστεί το προσωπικό του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας που επιθυμεί, ενώ και στα Χανιά ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση για εμβολιασμό εξαιρετικά ευπαθών ατόμων, σε περίπτωση που ζητηθεί από το θεράποντα ιατρό τους, δηλαδή μόνο μετά από ιατρική γνωμάτευση.

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Χανίων αναφέρθηκαν νέα κρούσματα του ιού. Όπως έκανε γνωστό ο διοικητής Κώστας Δανδουλάκης, «στη μονάδα εντατικής θεραπείας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο Βούλγαρος υπήκοος. Επίσης, έχουμε μια γιατρό πνευμονολόγο που έχει νοσήσει, μια μαία που είναι θετική στον ιό της νέας γρίπης, ένα μωρό 6 μηνών και μια έγκυο γυναίκα που έχει προσβληθεί από τον ιό. Τα νέα κρούσματα είναι όλα με ήπια συμπτώματα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009, 16:27