Ξεκινούν εργασίες συντήρησης τμήματος της παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων - Ρεθύμνου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 15:32
Ξεκινούν εργασίες συντήρησης τμήματος της παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων - Ρεθύμνου

Την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, συντήρησης και βελτίωσης τμημάτων της παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Χανίων - Ρεθύμνου, εντός των ορίων του δήμου Αποκορώνου, από τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία το 2019, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα έργα είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ και αφορούν: To δυτικό όριο του δήμου Αποκορώνου (Ποταμός Κοιλιάρης), έως τη δυτική είσοδο του οικισμού Καλυβών, συνολικού μήκους 550 μέτρων.

Την ανατολική έξοδο του οικισμού Νέου Χωριού έως τη δυτική είσοδο του οικισμού Γεωργιούπολης, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων. Την ανατολική έξοδο του οικισμού Ασπρουλιάνοι έως τη δυτική είσοδο του οικισμού Δραμίων, συνολικού μήκους 2.400 μέτρων.

Παράλληλα σύμφωνα με την ανακοίνωση θα γίνουν και οριζόντιες εργασίες, που περιλαμβάνουν τοπικές αναγκαίες βελτιώσεις του οδοστρώματος, στο σύνολο της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Όπως ακόμα ανακοίνωσε ο δήμος προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης-συμβασιοποίησης ενός ακόμα έργου προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ από την περιφέρεια Κρήτης, που αφορά το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού από την θέση «Ελληνική Καμάρα» στις Βρύσες μέχρι και την Γεωργιούπολη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 16:38