Από αύριο Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, έως την Παρασκευή 28 του μήνα, έχει προγραμματισθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό IMO, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας. Ειδικά για τη χώρα μας ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Εκατό χρόνια μετά τον Τιτανικό».

Σε μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Ι.Μ.Ο.) Koji Sekimizu, αναφέρει ότι σε κάθε νέα γενιά πλοίων συμβαίνουν ατυχήματα ενισχύοντας την ανάγκη για συνεχή βελτίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι προσπάθειές μας να προωθήσουμε την ασφάλεια ναυσιπλοΐας πόσο μάλλον στα επιβατηγά πλοία δεν θα σταματήσουν ποτέ. Θα πρέπει να αντιδρούμε ταχύτατα και προληπτικά» τονίζει ο Koji Sekimizu και προτρέπει τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών του ΙΜΟ και τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ως σύνολο, να ανανεώσουν την αποφασιστικότητά τους για βελτίωση και ενίσχυση της ασφάλειας των επιβατηγών πλοίων, σήμερα και στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο διήμερο συμπόσιο στα Κεντρικά Γραφεία του ΙΜΟ με θέμα το «μέλλον της ασφάλειας των πλοίων».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης