To πρώτο κρουαζιερόπλοιο υποδέχονται αύριο στις 0:009 το πρωί οι τοπικοί φορείς στα Χανιά, αφού η επίσκεψη αυτή σημαίνει και την έναρξη της περιόδου της κρουαζιέρας.

Συνολικά για το 2011 στο λιμάνι της Σούδα αναμένονται 56 αφίξεις με οκτώ κρουαζιερόπλοια τριών εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, αναφέρθηκαν στη σημασία που έχουν για τον τουρισμό του νησιού οι αφίξεις αυτές.

«Εμείς καλούμε τους Χανιώτες, όσον αφορά στους επισκέπτες που έρχονται στα Χανιά, να μην τους αντιμετωπίσουν σαν ανθρώπους από τους οποίους θα αρπάξουμε, αλλά να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να είναι ένα μόνιμο γεγονός, το οποίο θα μπορεί να δίνει μια τεράστια οικονομική ανάσα» δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης.

Όλες οι αφίξεις στο λιμάνι της Σούδας θα γίνονται περίπου στις 07:00 – 08:00 το πρωί και οι αναχωρήσεις των πλοίων περίπου στις 18:00 -19:00 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη, για να επιλέξουν ως σταθμό τα Χανιά τα κρουαζιερόπλοια χρειάστηκαν σημαντικές προσπάθειες των τοπικών φορέων και πρακτόρων. Η αναφορά του ήταν ενδεικτική. «Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι αυτοί έφεραν τις κρουαζιέρες, εμείς πρέπει να τις κρατήσουμε».

Πρέπει να αναφερθεί ότι ποσοστό 75% από τους επιβάτες έχει δηλώσει πως επιθυμεί να επισκεφθεί το ενετικό λιμάνι των Χανίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης