Ξεκινούν οι πρώτες «Σχολές Γονέων» σε παιδικούς σταθμούς και σε σχολεία της Λάρισας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, 17:39
Ξεκινούν οι πρώτες «Σχολές Γονέων» σε παιδικούς σταθμούς και σε σχολεία της Λάρισας
Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι πρώτες «Σχολές Γονέων», σε τέσσερις παιδικούς σταθμούς στο δήμο Λαρισαίων, ενώ αναμένονται να λειτουργήσουν άλλοι δυο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων, με βάση τον τον σχεδιασμό του δήμου, αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν να λειτουργούν «Σχολές Γονέων» και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων.

Μια ομάδα γονέων με παιδιά και ενήλικες με αναπηρία πρόκειται επίσης να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) του δήμου Λαρισαίων.

Οι «Σχολές Γονέων» υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει», με τη συνεργασία και άλλων φορέων της πόλης και στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου κοινωνικής παρέμβασης στους γονείς των μαθητών. Κύριες θεματικές που θα αναπτυχθούν στο πρόγραμμα αφορούν την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, τις σχέσεις της οικογένειας με το σχολείο, τα θέματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των ενήλικων γονέων, αλλά και την ενημέρωση και την ψυχολογική υποστήριξη των γονέων ατόμων με αναπηρία.

Οι φορείς με τους οποίους συνεργάζεται ο δήμος Λαρισαίων για την υλοποίηση του προγράμματος των σχολών γονέων είναι: ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας - ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, 17:40