Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, 14:07
Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις
Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα εμπορικά τους καταστήματα την πρώτη Κυριακή της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων (15 Ιανουαρίου) προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά έχουν οι καταστηματάρχες του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στο διάστημα 9 Ιανουαρίου με 28 Φεβρουαρίου θα πωλούν τα προϊόντα τους σε μειωμένες τιμές.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας -μειωμένης- τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται, εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Επίσης, στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως τονίζεται, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν σε επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Μεταξύ άλλων, ο ΕΣΘ επισημαίνει στα μέλη του ότι ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Σε περίπτωση ελέγχου, εφόσον διαπιστωθεί παρατυπία, οι κυρώσεις θα είναι αυστηρές.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, 14:44