Ξεκινούν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις «Λαφονήσια 2015»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 17:20
Ξεκινούν την Παρασκευή οι εκδηλώσεις «Λαφονήσια 2015»
Με επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων της μάχης του Ελαφονησίου του 1824, ξεκινούν την Παρασκευή 7 Αυγούστου οι εκδηλώσεις «Λαφονήσια 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με την τοπική εκκλησία και πολιτιστικούς φορείς από την περιοχή.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται για περίπου 20 χρόνια και έχουν ως στόχο να αναδείξουν την τοπική ιστορία αλλά και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής που βρίσκεται στα νότια των Χανίων και η οποία κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στο μνημείο για τους πεσόντες της μάχης του Ελαφονησίου που βρίσκεται κοντά στη θέση «Βουλισμένη», ενώ θα ακολουθήσει ομιλία για τα γεγονότα εκείνης της εποχής, κατάθεση στεφάνων και παραδοσιακό κρητικό κέρασμα.

Το πρωί της Δευτέρας 10 Αυγούστου θα τελεστεί θεία λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο της σφαγής (ιστορική σπηλιά - Τουρκαύλακα).

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, το Σάββατο 8 Αυγούστου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί και ο «Λαφονήσιος Δρόμος», ο οποίος περιλαμβάνει δύο διαδρομές, μία για παιδιά-εφήβους και μία για ενήλικες. Και οι δύο διαδρομές θα έχουν ως τερματισμό την παραλία του Ελαφονησίου.

Η πρώτη διαδρομή, 1.200 μέτρων, θα είναι για παιδιά και έφηβους ηλικίας έως 15 ετών, με σημείο εκκίνησης τη διασταύρωση της Χρυσοσκαλίτισσας.

Η δεύτερη διαδρομή, 6.500 μέτρων, θα αφορά στις κατηγορίες ανδρών - γυναικών και θα έχει ως σημείο εκκίνησης τη μονή Χρυσοσκαλίτισσας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 17:26