Λίγο μετά τις 13:00 σήμερα το μεσημέρι προσγειώθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος που έχει ποτέ βρεθεί επί ελληνικού εδάφους. Ο λόγος για το αεροσκάφος τύπου Α380 της Εmirates το οποίο υποδέχτηκαν με.. τιμές οι άνθρωποι του αεροδρομίου, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο για να το θαυμάσει.

Εκεί ήταν και η zougla.gr που ξεναγήθηκε στους διαδρόμους του Α380. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα διώροφο (!) αεροσκάφος το οποίο είναι εφοδιασμένο με όλες τις ανέσεις, τόσο όσον αφορά τα καθίσματα αλλά και όσον αφορά την ποιότητα του ταξιδιού. Όπως διαπιστώσαμε το εν λόγω αεροσκάφος που μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 517 επιβάτες ( 427 στην οικονομική θέση, 76 στη διακεκριμένη και 14 στην πρώτη θέση) είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που δεν θυμίζει σε τίποτα ένα κλασσικό αεροπλάνο και ιδίως όταν βρίσκεσαι στον.. πάνω όροφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διάδρομοι στον… ισόγειο είναι ατελείωτοι ενώ ανεβαίνοντας με τα σκαλιά (!) στον πιο πάνω όροφο αντικρίζεις το.. μπαρ! Συνεχίζεις και εντυπωσιάζεσαι με τις διακεκριμένες θέσεις που παρέχουν πολλές ανέσεις στους επιβάτες ενώ τα καθίσματα έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε κρεβάτια μήκους 2 μέτρων. Η μεγάλη έκπληξη έρχεται αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 14 διακεκριμένες θέσεις  που θυμίζουν μίνι σουίτες με τον κάθ’ ένα επιβάτη να μην έχει επαφή με τον άλλο. Εδώ οι επιβάτες νοιώθουν βασιλιάδες ενώ η δυνατότητα να κάνεις ακόμα και.. . μπάνιο σε συνδυασμό με shower spa (για 5 λεπτά) πίνοντας το ποτό σου είναι κάτι που δεν συναντάς στα αεροπλάνα ης γραμμής.

Δείτε το video την ώρα που το A380 προσεγγίζει τη φυσούνα του αεροδρομίου

Κατεβαίνοντας τα σκαλιά από το εμπρός τμήμα του αεροσκάφους πέφτεις στο πιλοτήριο το οποίο σε ζαλίζει με τα εκατοντάδες κουμπάκια. Αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να πιλοτάρουν αυτό το «τέρας» αλλά η απάντηση του πιλότου ότι είναι πολύ… εύκολο και έχει καλό feeling σε προσγειώνει στην σύγχρονη πραγματικότητα και το γεγονός ότι ένα τόσο εντυπωσιακό και απίστευτα ογκώδες αεροσκάφος δεν θα μπορούσε παρά να είναι και εύκολο στην οδήγηση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί πτήσεις με το συγκεκριμένο αεροσκάφος (1 από τα 26 που υπάρχουν) για το δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι. Όπως όμως ευχήθηκε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Dr. Γιάννης Παράσχης, ελπίζουμε σύντομα να το δούμε να πετάει και να προσγειώνεται, από και προς την Αθήνα, μιας και το ταξίδι με ένα τέτοιο αεροπλάνο είναι απλά μία εμπειρία ζωής.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Πατήστε παρακάτω για να δείτε εικόνες από το εντυπωσιακό αεροσκάφος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης