Ξενιτεύεται ο Έλληνας χάκερ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011, 23:51
Ξενιτεύεται ο Έλληνας χάκερ
Σε ηλικία δεκαέξι χρόνων χαρακτηρίστηκε από το FBI και την Interpol ως «κυβερνοτρομοκράτης». Επικηρύχθηκε και επί δύο χρόνια οι διωκτικές αρχές όλου του κόσμου τον αναζητούσαν εναγωνίως.

Πλέον, στα δεκαοκτώ του ο Έλληνας χάκερ που έθεσε σε συναγερμό τους πάντες άφησε πίσω του τις εισβολές.

Για δύο ολόκληρα χρόνια οι μεγαλύτερες αστυνομίες του κόσμου ασχολούνταν με τον πιτσιρικά από τον Αγιο Δημήτριο αφού είχε καταφέρει να εισβάλει στα αρχεία του FBI και να τινάξει στον αέρα τα ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της Interpol στη Λυών της Γαλλίας.

Τελικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής τον εντόπισε και τον συνέλαβε. Στην Αθήνα έφτασαν αμέσως πράκτορες των δύο μεγάλων υπηρεσιών για να γνωρίσουν από κοντά τον «μάγο» του Διαδικτύου. Μάλιστα, δεν ήταν και λίγες οι μεγάλες επιχειρήσεις που θέλησαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 18χρονο εξπέρ των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εκείνος όμως για άλλη μία φορά επέλεξε να είναι αφεντικό του εαυτού του.

Άλλωστε τον Σεπτέμβριο θα συζητήσει με δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Επίσης, θα έχει ακόμη μία συνάντηση με τους ειδικούς του FBI, για μια συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία, καθώς αποτελεί πάγια τακτική των αμερικανικών υπηρεσιών να «προσλαμβάνουν» τους χάκερ που καταφέρνουν να σπάσουν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011, 23:55