Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του ΕΣΠΑ εντάχθηκε η δημιουργία και λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στον Δήμο Χανίων.

Ο ξενώνας, που θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει από τον Δήμο Χανίων, θα παρέχει υπηρεσίες ασφαλούς φιλοξενίας-διαμονής για γυναίκες θύματα βίας και των παιδιών τους (κυρίως ενδοοικογενειακής βίας και trafficking).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προσωπικό του ξενώνα θα παρέχει και συμβουλευτική υποστήριξη στις γυναίκες θύματα βίας. Παράλληλα δε στο πλαίσιο λειτουργίας του ξενώνα πρόκειται να υλοποιηθούν δράσεις πρόληψης και καταπολέμησης όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους.

Ο ξενώνας θα λειτουργήσει για μία τουλάχιστον τριετία, με καταληκτική ημερομηνία συγχρηματοδότησης την 31 Δεκεμβρίου 2015, ενώ το μέγιστο κόστος δημιουργίας και τριετούς λειτουργίας, με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί, ανέρχεται στα 700.000 ευρώ.

Πρόκειται «για μια πολύ σημαντική κοινωνική δομή που θα συμβάλλει στην πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους» δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, επισημαίνοντας πως «το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών -είτε από ενδοοικογενειακή βία είτε από trafficking- είναι υπαρκτό και σε τοπικό επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δημοτική αρχή καταβάλλει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας μια πολύ σημαντική και τεκμηριωμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, διευρύνοντας το δίκτυο των κοινωνικών υποδομών» ανέφερε ο κ. Σκουλάκης και πρόσθεσε πως «μετά τη λειτουργία δύο νέων ΚΑΠΗ -σε Βαμβακόπουλο και Δαράτσο- την ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και την ένταξη στο ΕΣΠΑ του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, ο Δήμος Χανίων σχεδιάζει τη δημιουργία ενός γραφείου διαμεσολάβησης-συμβουλευτικής υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τη δημιουργία υπνωτηρίου αστέγων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης