Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από την ημέρα που παραδόθηκε στους Αθηναίους ο «Μεγάλος Περίπατος», ο οποίος άλλαξε το κέντρο της πρωτεύουσας με τις πολύχρωμες διαχωριστικές λωρίδες και τις ζαρντινιέρες με τα ανθισμένα φυτά. Παρόλο όμως που τα έργα δεν έχουν φτάσει ακόμη στο τέλος τους, με τους εργαζόμενους του δήμου να δουλεύουν αδιάκοπα, τα φυτά έχουν αφεθεί στην τύχη τους, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι φύτεψαν τα διάφορα λουλούδια ακολουθώντας τις οδηγίες που είχαν από τον Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια… ξέχασαν να περάσουν και πάλι από το σημείο για να τα φροντίσουν.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα φυτά στις ζαρντινιέρες… έχουν ξεραθεί. Αυτό συνέβη είτε γιατί δεν ήταν σωστή η επιλογή τους, διότι προφανώς δεν είναι ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες, είτε γιατί κάποιοι… αμέλησαν να τα ποτίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκαν και οι φοίνικες στο Σύνταγμα για να κάνουν πιο πράσινη την Αθήνα. Όμως ούτε οι φοίνικες διατηρούνται σε καλή κατάσταση, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε εργασίες για να τοποθετηθούν μεγάλες ζαρντινιέρες με φυτά ανάμεσα στις λωρίδες που χωρίζουν τον πεζόδρομο από τον δρόμο όπου περνούν αυτοκίνητα. Και ενώ θα νόμιζε κανείς ότι αυτή η παρέμβαση θα αλλάξει προς το καλύτερο την όψη της πόλης στην Πανεπιστήμιου και το Σύνταγμα, τελικά η εικόνα με τα ξεραμένα λουλούδια μάλλον προκαλεί κυρίως αρνητικές εντυπώσεις στους τουρίστες και τους διερχόμενους οδηγούς παρά θετικές.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης