Έπειτα από σχεδόν έναν μήνα η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ αποφάσισε να ολοκληρώσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των οστών του μικρού Μπεν στην Κω.

Καμία απάντηση δεν δόθηκε στα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια του παιδιού που χάθηκε στις 24 Ιουλίου 1991, ενώ έκανε διακοπές στο ελληνικό νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κέρι Νίνταμ βρέθηκε στην Κω για να επισκεφτεί τον χώρο όπου διεξάγονταν οι έρευνες και κυρίως για να ευχαριστήσει τους Βρετανούς αστυνομικούς για τις προσπάθειες που έκαναν όλο αυτό το διάστημα.

Για να της δώσουν ένα τέλος, έστω και το χειρότερο δυνατό.

Δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυα, την απόγνωση ούτε και την οργή της για τον άνθρωπο που λέγεται πως ίσως κατά λάθος να σκότωσε τον γιο της, αλλά δεν μίλησε ποτέ. «Ο Μπάρκας ήξερε» είπε. «Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν έφτασε στο σημείο όπου τις προηγούμενες μέρες διεξάγονταν οι έρευνες, δεν άντεξε και κατέρρευσε στην αγκαλιά της μητέρας της και του πατέρα της που τη συνόδευαν.

Η αστυνομία πιστεύει ότι το παιδί σκοτώθηκε, πως καταπλακώθηκε από μπάζα κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών που έκανε στο χωράφι εκείνη την ημέρα ο Κωνσταντίνος Μπάρκας. Αλλά τίποτα που να το αποδεικνύει δεν έχει βρεθεί.

Με τα δάκρυα να κυλούν συνεχώς στο πρόσωπό της, η Κέρι Νίνταμ δεν μπορεί να πιστέψει πως απάντηση για το τι συνέβη στον Μπεν δεν θα πάρει ούτε αυτήν τη φορά. «Θα “έσκιζα” το νησί για να τον βρω. Δεν μπορώ να πω αντίο μέχρι να μάθω πού είναι» είπε η 43χρονη μητέρα και για ακόμη μία φορά απηύθυνε έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι να το πει.

«Ξέρουν ότι έχει πεθάνει, αλλά δεν μπορούν να τον βρουν» είπε λίγο αφού ευχαρίστησε τα μέλη της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ που πέρασαν τις προηγούμενες μέρες στην Κω αναζητώντας τον χαμένο της γιο.

«Η αστυνομία είπε πως είναι ώρα να σταματήσουμε την έρευνα των τελευταίων 25 ετών. Έχουν δίκιο, αλλά δεν μπορώ να πω αντίο, όταν ξέρω πως βρίσκεται κάπου στο νησί. Νιώθω ράκος. Δεν γίνεται να νιώσω χειρότερα απ’ ό,τι τώρα» τόνισε.

«Πέθανε σε δυστύχημα»

Ο μικρός Μπεν Νίνταμ «πιθανότατα» πέθανε σε δυστύχημα κοντά στο σημείο από όπου εξαφανίστηκε στην Κω το 1991, ανακοίνωσε βρετανός αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Κω, ο ντετέκτιβ Τζον Κάζινς της αστυνομίας του Σάουθ Γιόρκσαϊρ δήλωσε πως στη διάρκεια των ερευνών που τερματίστηκαν την Κυριακή κοντά στο αγρόκτημα της οικογένειας Νίνταμ στην Κω βρέθηκε ένα αντικείμενο που «βρισκόταν στην κατοχή του Μπεν» την ημέρα της εξαφάνισής του.

Η αστυνομία έχει δείξει το αντικείμενο σε μέλη της οικογένειας Νίνταμ, αρνήθηκε όμως να διευκρινίσει περί τίνος πρόκειται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης