Συντονιστείτε στο web zougla radio και δείτε LIVE τις κινητοποιήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η παρουσία των πολιτών στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, καθώς για δωδέκατη ημέρα ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, για το δεύτερο πανευρωπαϊκό ραντεβού. Στην πλατεία Συντάγματος περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι δίνουν βροντερό «παρών», ενώ ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι και διπλάσιος, σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Σε κεντρικές πλατείες και δρόμους συρρέουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, διατρανώνοντας την αγανάκτηση και την οργή τους στα μέτρα των κυβερνήσεων που τους πλήττουν, οδηγώντας σε δυσμενή οικονομική θέση την κάθε οικογένεια.

Σημαίες ξένων χωρών έκαναν πάλι την εμφάνισή τους, όπως αυτές της Αργεντινής, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Αιγύπτου, ενώ υπάρχουν πλακάτ και για την Υεμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέχεια της προηγούμενης Κυριακής, οι «Αγανακτισμένοι» δίνουν το «παρών» σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία κ.α.. Μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται μέσω Facebook, ονομάζονται «Ευρωπαϊκή Επανάσταση» και πραγματοποιούνται κατά των μέτρων λιτότητας, της ανεργίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους που πλήττουν όλη την Ευρώπη, παρακινώντας τους πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Η zougla.gr και το Web Zougla Radio θα σας ενημερώνουν συνεχώς για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, με απευθείας συνδέσεις με την πλατεία Συντάγματος, τον Λευκό Πύργο και με κεντρικές πλατείες διάφορων ελληνικών πόλεων, ενώ μέσω ανταποκριτών-συνεργατών θα μεταδίδουμε το κλίμα των διαδηλώσεων στην περιφέρεια. Επίσης, ξένοι ανταποκριτές θα μας δίνουν το στίγμα των συγκεντρώσεων σε πόλεις του εξωτερικού.

Συνονιστείτε στο web zougla radio και δείτε LIVE τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη

Αθήνα

Στην πλατεία Συντάγματος, το πλήθος παραμένει συγκεντρωμένο για δωδέκατη ημέρα, υψώνοντας φωνή οργής και αγανάκτησης κατά των σκληρών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, υπό τις επιταγές της τρόικας, ενώ μεγάλος αριθμός ατόμων έχει συγκεντρωθεί και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

O στόχος των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος επετεύχθη, καθώς ο κόσμος αγγίζει τις 100.000 πολίτες και περισσότερο. Την ίδια ώρα, η αστυνομία εκτιμά ότι ο όγκος των διαδηλωτών ξεπερνά τις 50.000.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς πολλοί από την περιφέρεια μεταφέρθηκαν μέσω λεωφορείων, για να ενώσουν τη φωνή τους με τους «Αγανακτισμένους» της Αθήνας, δίνοντας το δυναμικό «παρών» τους στην πλατεία Συντάγματος.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος έχει αποφασιστεί να γίνονται «από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου», καθώς και «πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου», όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.

Θεσσαλονίκη

Μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και γειτονιές της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν οι «Αγανακτισμένοι» της πόλης.

Στόχος της κινητοποίησης ήταν η ενημέρωση όλων των πολιτών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Στη σημερινή συγκέντρωση αναμένεται να λάβουν μέρος πολλοί «Αγανακτισμένοι» από γειτονικούς νομούς και πόλεις.

Επί ποδός βρίσκονται ήδη οι κάτοικοι της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας, της Κοζάνης, της Καλαμάτας, της Ρόδου, της Κέρκυρας αλλά και πολλών ακόμη ελληνικών πόλεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης