Ξεσκεπάστηκε κομπίνα από ταξιδιωτικό γραφείο- Είχαν εξαπατήσει 39 πελάτες

Ξεσκεπάστηκε κομπίνα από ταξιδιωτικό γραφείο- Είχαν εξαπατήσει 39 πελάτες
Τουλάχιστον 39 πελάτες κατηγορούνται εξαπάτησαν οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου (αλλοδαπή και Έλληνας), που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν ταξιδιωτικό γραφείο σε περιοχή της Αθήνας, εξαπατούσαν συστηματικά και αποσπούσαν χρήματα από πελάτες τους για ταξίδια, τα οποία τελικά δεν πραγματοποιούντο με διάφορες προφάσεις.

Για να προσελκύσουν τα θύματά τους, διαφήμιζαν, μέσω Διαδικτύου, εκδρομές και ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. Στη συνέχεια, αφού οι ενδιαφερόμενοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους, συμφωνούσαν να τους καταβάλλουν χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από 60 έως και 4.700 ευρώ.

Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιο πειστικοί, καταρτούσαν και τους απέδιδαν έγγραφα με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού γραφείου, είτε ως αποδεικτικό της χρηματικής καταβολής, είτε ως κάρτα επιβίβασης για τις μετακινήσεις τους, είτε ως ταξιδιωτικό κουπόνι προπληρωμένων υπηρεσιών.

Τελικά, λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση των υποτιθέμενων ταξιδιών, προφασιζόμενοι διάφορους λόγους, οι δράστες ενημέρωναν τα θύματά τους ότι το ταξίδι τους ακυρώθηκε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις απάτης, από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Από την παράνομη αυτή δράση τους οι συλληφθέντες αποκόμισαν ποσό που ξεπερνά τις 36.000 ευρώ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων οι δράστες συνελήφθησαν, για απάτη κατά εξακολούθηση και συναυτουργία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 17:33