Ξεχασμένοι οι ακρίτες των Λειψών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 11:35
Ξεχασμένοι οι ακρίτες των Λειψών
Έκλεισε το μοναδικό φαρμακείο των Λειψών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απευθυνθούν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, ζητώντας την προμήθεια των αναγκαίων φαρμάκων μέσω του φαρμακείου του νοσοκομείου, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό φορέα (ΕΟΠΥΥ) και την παρουσία υπαλλήλου που θα διεκπεραιώνει τη διαδικασία (εκτέλεση, συμμετοχή φαρμάκων κ.λπ.).

Ειδικότερα, το κείμενο του αιτήματος αναφέρει τα εξής:

«Όπως ήδη γνωρίζετε, η συσσώρευση προβλημάτων ετών, οι περικοπές που γίνονται και στον τομέα υγείας-πρόνοιας διαμορφώνουν τραγική κατάσταση στα θέματα υγείας-πρόνοιας.

Επιπρόσθετα από 1/5/2013 προέκυψε το σοβαρότατο πρόβλημα της μη λειτουργίας του μοναδικού (ιδιωτικού) φαρμακείου του νησιού (αναστολή λειτουργίας του λόγω οικονομικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη μη εξόφληση των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς).

Επειδή λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε, η έλλειψη φαρμάκων είναι απειλητική για την υγεία και τη ζωή ακόμη των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, ζητάμε τη συνδρομή κρατικού φορέα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δηλαδή, συγκεκριμένα, την προμήθεια των αναγκαίων φαρμάκων μέσω του φαρμακείου του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό φορέα (ΕΟΠΥΥ). Επίσης, ζητάμε την παρουσία υπαλλήλου που θα διεκπεραιώνει τη διαδικασία που θα προκύψει (εκτέλεση, συμμετοχή φαρμάκων κ.λπ.).

Αν και η γνώμη μας είναι ότι τα φάρμακα ως κοινωνικό αγαθό θα έπρεπε να είναι δωρεάν για αυτούς που τα χρειάζονται ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Παρακαλώ όπως λυθεί άμεσα το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων».

Πηγή: tvkosmos.gr/lerosnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 13:05