Ξεχείλισε ο ποταμός στην Κλειτορία Αχαΐας - Κατέρρευσε η γέφυρα

Ξεχείλισε ο ποταμός στην Κλειτορία Αχαΐας - Κατέρρευσε η γέφυρα
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που πλήττουν από την Πέμπτη την περιοχή του ορεινού Δήμου Καλαβρύτων. Πλημμύρες στην κοιλάδα του Βουραϊκού ποταμού και του Λάδωνα, κατολισθήσεις οδοστρωμάτων και καταπτώσεις βράχων συνθέτουν το δυσμενές τοπίο.

Το σοβαρότερο όμως, πρόβλημα είναι η καταστροφή του τοίχου αντιστήριξης «ποδιού» της γέφυρας που βρίσκεται στην Επαρχιακή οδό Κλειτορίας - Τρίπολης, στον Κλειτόριο ποταμό, «τον ξεροπόταμο» όπως τον ονομάζουν οι κάτοικοι, και συνδέει την Κλειτορία με την Τρίπολη και τα χωριά Κρινόφυτα, Λυκούρια και Παγκράτι.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και αρμόδιο μηχανικό της Περιφέρειας, και η Αντιδήμαρχος Χαρά Γεωργακοπούλου, επισκέφθηκαν και έκαναν αυτοψία στη γέφυρα, διαπίστωσαν την επικινδυνότητά της και ως άμεσα μέσα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων οχημάτων και πεζών, σε συνεργασία και με το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας, διέκοψαν την κυκλοφορία από τη γέφυρα.

Ως πρόσφορη εναλλακτική οδός επικοινωνίας με την Κλειτορία προτείνεται και ορίστηκε η διαδρομή:
Παγκραταίικα Καλύβια – 111 Εθνική Οδός – Φιλαίικα Καλύβια – Φίλια – Λευκάσιο – Κλειτορία και αντίστροφα.

Η διαδρομή αυτή θα ακολουθείται για όσο διάστημα χρειασθεί να μείνει κλειστή η γέφυρα στον Κλειτόριο ποταμό.Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, με σχετικά έγγραφά του και με επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητά την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας ακόμη και με την τοποθέτηση μεταλλικής γέφυρας (τύπου Belley), προκειμένου να μην αποκλεισθεί η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Δήμου, η Κλειτορία, και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι κάτοικοί της, οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: kalavrytanews

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013, 18:15