Ξεχρέωσε και απαλάχθηκε ο Ανδρέας Φουστάνος για υπόθεση φοροδιαφυγής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 16:38
Ξεχρέωσε και απαλάχθηκε ο Ανδρέας Φουστάνος για υπόθεση φοροδιαφυγής
Έκλεισε τις ποινικές του εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη ο γνωστός πλαστικός χειρούργος Ανδρέας Φουστάνος μετά την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι φορολογικοί μηχανισμοί διαπίστωσαν φοροδιαφυγή ύψους 2.500.000 στον κ. Φουστάνο, μετά από ελέγχους του ΚΕΦΟΜΕΠ σε βάθος 13 ετών. Ακολούθησε η ποινική του δίωξη από την Εισαγγελία με αποτέλεσμα ο κ. Φουστάνος να παραπεμφθεί σε δίκη.

Ωστόσο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον απάλλαξε και από τις δύο κακουργηματικές πράξεις καθώς ο πλαστικός χειρούργος προσκόμισε βεβαίωση του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με την οποία, ουδεμία οφειλή έχει πλέον στο ελληνικό δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του κρίνοντας ότι τα αδικήματα με τα οποία βαρύνεται μέχρι το 2010 είχαν παραγραφεί, ενώ για τα υπόλοιπα έτη, μετά από επανέλεγχο που έγινε, του καταλογίστηκε τελικά ποσό ύψους 400.000 ευρώ το οποίο και κατέβαλε.

Έτσι, το δικαστήριο κατέληξε στην απαλλαγή του γνωστού πλαστικού χειρούργου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 16:38