Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας Ασφάλειας έκανε το θαύμα του και πάλι. Από το πρωί, ο Πειραιάς ήταν ανάστατος με αποκλεισμένο το Λιμάνι για δεύτερη συνεχή ημέρα και τα ΜΑΤ παρατεταγμένα μπροστά από τους αγρότες από την Κρήτη, που η Κυβέρνηση, περιπαίζει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να βολτάρει άνευ λόγου στις Βρυξέλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέτωπο, αυτό της ακρίβειας, τα καρτέλ αλωνίζουν, τα καύσιμα ανεβαίνουν, οι τιμές στα ράφια χτυπούν κόκκινο, την ώρα που η Κυβέρνηση εξαγγέλλει μακρά περίοδο λιτότητας και περικοπές ,όταν στην πλούσια Ευρώπη οι τιμές είναι ακόμη και 400% χαμηλότερες σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ξύλο στους αγρότες και ασυδοσία των Καρτέλ, αποτελούν το δίπτυχο των κυβερνητικών επιλογών παράλληλα με τα μακρόσυρτα μοιρολόγια του νέου ,εξ εφεδρείας, Υπουργού Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, που εκλιπαρεί τις Βρυξέλες να μην τον θέσουν υπό Επιτήρηση, προσκομίζοντας λανθασμένα στοιχεία για το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και η χειρονομία ελεημοσύνης από τον Νικολά Σαρκοζί νε τεθεί «υπό προστασία» η ελληνική οικονομία ως «αδύναμος κρίκος» της Ευρωζώνης , δεν φαίνεται να πείθει τους Ευρωπαίους Εταίρους από την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία διαπιστώνει πως η ελληνική αγορά πέρα των προβλημάτων της, είναι και στρεβλή. Η στρέβλωση αφορά ακριβώς την ασύδοτη δράση των Καρτέλ και το έλλειμμα ελέγχων της αγοράς από τις κρατικές υπηρεσίες. Η ίδια η Ευρώπη καταγγέλλει την απαράδεκτη σχέση τιμών μεταξύ του πλούσιου Βορρά και της πτωχής πλην «εντίμου (;) Ελλάδος, όπου βεβαίως οι τιμές είναι παρά φύσιν ακριβότερες στην Ελλάδα ,σε συγκρίσιμα ποσοτικά και ποιοτικά προϊόντα ,σε ανάλογες συσκευασίας και ως επί τω πλείστον ,των ιδίων εταιρειών παραγωγής.

Προϊόν

Ελλάδα

Γερμανία

Αλεύρι (1 κιλό)

1,40€-1,53€

0,39€

Πάνες 62 τεμ.: 25,70€ 120 τεμ.: 22,99€
Γάλα φρέσκο (1L)

1,34€

0,55€

Ρύζι

2,78€

2,59€

Αναψυκτικό (6αδα)

3,26€

2,94€

Τυρί

2,00€

1,59€

Βούτυρο (250γρ)

0,98€

0,73€

Σαμπουάν

4,62€

4,39€

Πραγματικό κόστος ζωής και η κατάσταση στην Κολωνία

Ο μέσος μισθός ενός γερμανού εργαζόμενου είναι υπερδιπλάσιος εκείνου του Έλληνα  πολίτη. Οι κοινωνικές απολαβές ενός γερμανού πολίτη σε ποιότητα και ποσότητα, Κοινωνική Ασφάλιση, Παιδεία, Υπηρεσίες είναι υπερδεκαπλάσιες από εκείνες που απολαμβάνει (;) ο Έλληνας φορολογούμενος.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν τα προϊόντα στο ράφι ενός κεντρικού Σούπερ Μάρκετ της Κολωνίας να είναι φθηνότερες ( στο αλεύρι ακόμη και κατά 400%) από τις τιμές σε ένα κατάστημα σε λαϊκή συνοικία των Δυτικών Προαστίων. Τόσο ο μέσος Οικονομολόγος όσο και ο μέσος νους σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Μόνον τα Καρτέλ που ελέγχουν τις αγορές τρίβουν στην κυριολεξία τα χέρια τους. Το Video που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό.

Πόσο όμως κοστίζει πραγματική η καθημερινή διατροφή του Έλληνα . Πόσο επιτέλους κοστίζει ένα ταψί παστίτσιο, κλασσικό και λαϊκό έδεσμα για μία τυπική ελληνική οικογένεια; Για να σας λυθούν οι απορίες παρακολουθείστε το Video που ακολουθεί.

Η Γεωργία Καρπουζά και η Σοφία Μιχαηλίδου είναι νοικοκυρές. Μιλούν στην Κιμ Κίλιαν για το πώς αντιμετωπίζουν την ακρίβεια και την αγοραστική τους δύναμη, βάσει του οικογενειακού εισοδήματος. Περιγράφουν το πώς αναγκάζονται να περιορίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στα απολύτως απαραίτητα για να ανταπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα. 

Το ξύλο βγήκε από τον Μαρκογιαννάκη

Αντί απαντήσεων και αξιόπιστων λύσεων στα απολύτως δίκαια αιτήματα των αγροτών, η κυβέρνηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός  Χρήστος Μαρκογιαννάκης, και ο καθ’ ύλη αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ,Σωτήρης Χατζηγάκης, προτιμούν είτε να αποπροσανατολίζουν τους αγρότες, είτε να τους ξυλοφορτώνουν είτε ,και αυτό είναι το χειρότερο, να τους λένε ψέματα, όπως αποδεδειγμένα συμπεριφέρθηκε ο εκτελών ταξίδι αναψυχής στις Βρυξέλες Υπουργός.

Και ο μεν κ. Χατζηγάκης, αναχώρησε εν κρυπτώ για τας Ευρώπας, προκειμένου να αποφύγει συνάντηση με τους Κρητικούς, ο δε κρητικός κ. Μαρκογιαννάκης ξυλοφόρτωνε μετ’ επιτάσεως τους συμπολίτες του αγρότες με πρόσχημα ότι τα Τρακτέρ δεν μπορούν να κυκλοφορούν στην Αθήνα.

Η ανακολουθία του Αναπληρωτή Υπουργού είναι προφανής. Όσο προφανής  είναι η αδυναμία της Κυβέρνησης να παραμείνει σοβαρή.

(Πρώτη καταχώρηση: 3 Φεβρουαρίου, 14:04)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης