Μνήμες ενός ανατριχιαστικού εγκλήματος, μοναδικού ίσως στα παγκόσμια χρονικά, ξύπνησαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ, η οποία κατακρεουργήθηκε από τον πατέρα της στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, το Πάσχα του 2015.

Ο πατέρας της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας), ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ήταν αυτός που τεμάχισε το παιδί, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αλλά το κώλυμα του συνηγόρου του που παρίσταται και σε άλλη υπόθεση, η οποία είναι στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης, ήταν ο λόγος για τον οποίο η δίκη διακόπηκε τελικά για τις 23 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί του, στο εδώλιο κάθισε, αλλά… σε απόσταση από εκείνον, ο φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την απολογία στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ, να του είχε προτείνει να… εξαφανίσει το παιδί, για να μην έχει μπλεξίματα με την αστυνομία, καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί κράτησαν μακριά πάντως το πρωί τους δύο φίλους, οι οποίοι χαιρετήθηκαν με νεύματα.

Παρούσα στο δικαστήριο και η μητέρα της Άννυ, η οποία πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους έως τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό.

Το πρωί, ο Σάββας βρέθηκε για λίγο μόνος και συνομίλησε με τη μητέρα του, η οποία, πρωτοδίκως, είχε ξεσπάσει σε βάρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, μία εκ των παρευρισκομένων στη δικαστική αίθουσα είχε απευθυνθεί στη μητέρα του Σάββα λέγοντάς της: «Δεν τον σκότωνες την ώρα που τον γέννησες να είχαμε ησυχάσει;».

Πρωτόδικα ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών και ο φίλος του, Νικολάι, σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών. Ακόμη ένα πρόσωπο, φίλος της μητέρας, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία είχε τονίσει στην αγόρευσή της: «Ο Σάββας και ο Νικολάι δολοφόνησαν και τεμάχισαν από κοινού την Άννυ σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο τεμαχισμός έγινε, όχι γιατί ήθελαν να εξαφανίσουν το πτώμα της μικρής, αλλά για να εξαφανίσουν το πώς εκείνη πέθανε. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα μόνο εκείνοι ξέρουν. Είναι ένα φρικιαστικό έγκλημα, μοναδικό ίσως στα παγκόσμια χρονικά… Κάτι αντίστοιχο με τεμαχισμό μπορώ να φανταστώ μόνο με την περίπτωση Φραντζή… Η μοίρα έμελλε στην Άννυ που δεν ήταν ούτε καν τεσσάρων ετών να έχει αυτό το τραγικό τέλος, τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης