Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό «χτύπησε» στα κινητά των κατοίκων του Ηρακλείου Κρήτης, όπου θα μεταβεί εκτάκτως την Τρίτη το πρωί, αντιπροσωπία του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο,  Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η άφιξη του κ. Αρκουμανέα συμπίπτει με την έναρξη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στο Ηράκλειο που τίθενται σε εφαρμογή από την Τρίτη στις 6 το πρωί, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας:

Σύμφωνα με τα μέτρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

•    Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

•    Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

•    Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

•    Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 01-09-2020 έως 06:00 το πρωί της Τρίτης 15-09-2020.

Το πρόγραμμα του Προέδρου Ε.Ο.Δ.Υ. στο Ηράκλειο

Ο κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας θα έχει στις 09:30 το πρωί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στις 10:30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια  (Υ.ΠΕ. Κρήτης), και συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Ηρακλείου, Βενιζέλειου, Λασιθίου, Ιεράπετρας, Νεάπολης και Σητείας καθώς και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. 

Στη συνέχεια στις 12:00 ο κ. Αρκουμανέας θα επισκεφτεί το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης και στις 14:30 θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Σημανδηράκη και Διοικητές Νοσοκομείων Χανίων και Ρεθύμνου.    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης