Κτήριο για τη δημιουργία Α.Τ. στα Διαβατά παραχωρεί ο Δήμος Δέλτα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 14:12
Κτήριο για τη δημιουργία Α.Τ. στα Διαβατά παραχωρεί ο Δήμος Δέλτα
Την παραχώρηση του κτηρίου της παλαιάς κοινότητας Διαβατών στην ΕΛ.ΑΣ., ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αστυνομικού τμήματος, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου.

Στην εισήγησή του, ο κ. Φωτόπουλος ενημέρωσε το σώμα και τους παριστάμενους δημότες για τις επαφές που είχε από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων Διαβατών - Ν. Μαγνησίας με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης Ν. Μπαντουβάκη.

Παράλληλα με τη διαδικασία παραχώρησης, όπως είπε, αναζητούνται χώροι για να στεγάσουν τις δραστηριότητες που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο κτήριο.

Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι, πέρα από τις 22 αποσπάσεις αστυνομικών που έγιναν προς ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή Διαβατών - Ν. Μαγνησίας, προχωρά η αγορά δύο περιπολικών για να χρησιμοποιηθούν από την ΕΛ.ΑΣ. για περιπολίες.

Παράλληλα, ο δήμαρχος γνωστοποίησε την έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ξεκίνησε χθες από τα Διαβατά, ενώ έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η μυοκτονία στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους, προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημιών στην περιοχή λόγω των κουνουπιών, καθώς οι πρόσφυγες δεν προέρχονται από χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 15:27