Έγγραφο της διεύθυνσης της ΕΡΤ προς το Υπουργείο Οικονομικών, με ημερομηνία 27/5/2013, όπου φαίνεται ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση είχε σημαντικά κέρδη το α΄ τρίμηνο του 2013, δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «L’ Humanité». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι τα κέρδη αυτά δεν δικαιολογούν το λουκέτο λόγω περικοπών των δημοσίων δαπανών, αλλά, αντίθετα, τα επιχειρήματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.

Το έγγραφο έφτασε ταχυδρομικώς στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας, φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ Χρήστου Κουπελίδη και απευθύνεται στο Υπουργείο Οικονομικών, στη διεύθυνση ΔΕΚΟ και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Παρά την ύφεση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει καταστήσει ζημιογόνα τα περισσότερα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, η ΕΡΤ είναι επικερδής επιχείρηση. Μάλιστα, το α΄ τρίμηνο του 2013 τα κέρδη της έφθασαν τα 40.967.740 ευρώ, όπως δείχνει το έγγραφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «L’Humanité» συνδέει, στη συνέχεια, το πράσινο φως του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα με την ανακοίνωση της περασμένης Τρίτης για κλείσιμο της ΕΡΤ. Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην έκκληση του προέδρου της EBU Ζαν Πολ Φιλιπό από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «να ανακαλέσει η ελληνική κυβέρνηση την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», με την επισήμανση ότι «τα καλύτερα όπλα είναι οι κάμερες και τα μικρόφωνα».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης