Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αναφέρεται, σε άρθρο της, στη στρατηγική εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού των νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μια πρωτοβουλία που αφορά 69 νησιά και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζει δε, ότι το ένα τέταρτο της εργατικής δύναμης στην Ελλάδα απασχολείται στον τομέα του τουρισμού, και κατά συνέπεια «είναι σημαντικό η χώρα να κινηθεί ταχύτερα απ’ τους ευρωπαίους γείτονές της και το να παρουσιάσει, τα νησιά, ως ”παραδείσους χωρίς κορωνοϊό” είναι σημαντικό χαρτί».

Η La Repubblica επισημαίνει ακόμη ότι ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως «δεν πρόκειται για μάρκετινγκ, αλλά για οργάνωση», διότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να εμβολιάσει τους κατοίκους ορισμένων νησιών, διότι καλύπτονται πιο δύσκολα από το σύστημα υγείας» και ότι «οι Ιταλοί τουρίστες πρέπει να γνωρίζουν ότι το καλοκαίρι, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί με συνθήκες πλήρους ασφάλειας».

Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου και ότι τα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού έχουν χορηγηθεί, μεταξύ άλλων και στους κατοίκους της Πάτμου, όπου τα κρούσματα ήταν πολύ περιορισμένα και η παρουσία Ιταλών τουριστών ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα σημαντική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η La Repubblica αναφέρει ότι «και πέρσι οι Ιταλοί τουρίστες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό, προτίμησαν κατά κύριο λόγο την Ελλάδα».

«Για τα μεγάλα νησιά της χώρας, θα ισχύσει το πρόγραμμα εμβολιασμού όλης της υπόλοιπης Ελλάδας», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης, η οποία υπογραμμίζει, τέλος, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, θέλησε να εξηγήσει τη θέση της κυβέρνησης: «Ο τουρισμός πρέπει να ανακάμψει, ώστε το κράτος να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης