Έκρυβαν λαθραίο καπνό σε λαγούμια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 14:51


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Μυρτώ Τσάβαλου


Στα ίχνη κυκλώματος παράνομης παραγωγής και πώλησης καπνού φέρεται να βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όπως προκύπτει από τη σύλληψη ενός άνδρα στην Αιτωλοακαρνανία στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 160 κιλά καπνού!

Η διαδικασία που ακολουθούσε για την παρασκευή του καπνικού προϊόντος ήταν εξαιρετικά μεθοδευμένη, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για «επαγγελματία», ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι είχε δημιουργήσει ειδικό χώρο στην αυλή του σπιτιού του προκειμένου να φέρνει εις πέρας τις παράνομες ενέργειές του χωρίς να γίνεται αντιληπτός.

«Είχε δημιουργήσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος ήταν υπόγειος και έτσι δύσκολα μπορούσε να τον αντιληφθεί κάποιος. Υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με την δράση του, έτσι όταν οι ελεγκτές πέρασαν την πόρτα της οικίας του ήταν προετοιμασμένοι» εξηγούν στελέχη του ΣΔΟΕ στο zougla.gr.Οι έρευνες και το «λαβράκι»

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του στο χωριό Ρίβιο στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, εντοπίστηκαν αρχικά 100 κιλά φρέσκου λεπτοκομμένου καπνού και μία αυτοσχέδια μηχανή κοπής του (χαβάνι).

Ακολούθησε αυτοψία στο χώρο έξω από το σπίτι όπου και εντοπίστηκε ένας καλά κρυμμένος αποθηκευτικός χώρος περίπου 14 m2 τον οποίο ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε για την κοπή του καπνού.Ο εν λόγω χώρος είχε χτιστεί με τούβλα και επίχρισμα της υπερυψωμένης βεράντας του σπιτιού του, διαστάσεων περίπου 7 μέτρων μήκους και 2 μέτρων πλάτους.Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε είχε σκάψει ένα λαγούμι προκειμένου η είσοδος να μην γίνεται αντιληπτή. Εντός του χώρου αυτού, βρέθηκαν και τα υπόλοιπα κιλά της ποσότητας καπνού, συνολικού βάρους 60 κιλών.«Το δωμάτιο ήταν πολύ καλά κρυμμένο και δύσκολα μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εν λόγω άνθρωπος ίσως αποτελεί μέλος κυκλώματος εμπορίας λαθρεμπορίας καπνού. Οι έρευνες συνεχίζονται» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Οι ποσότητες του καπνού δεσμεύτηκαν και σφραγίστηκαν από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πραγματοποίησε τις έρευνες. Η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 20:25