ΛΑΕ: Ανεστάλησαν επτά πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 13:32
ΛΑΕ: Ανεστάλησαν επτά πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών

«Ελληνικές και ξένες τράπεζες, Δημόσιο και Funds με τη στήριξη και ενθάρρυνση της κυβέρνησης Τσίπρα, που μαζί τους συμφώνησε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα "κόκκινα" δάνεια για να προστατεύσει αυτούς και όχι τους δανειολήπτες, συνέχισαν και σήμερα, Τετάρτη, τον αντικοινωνικό Αρμαγεδώνα της αρπαγής λαϊκών κατοικιών και περιουσιών», αναφέρει η ΛΑΕ, σε γραπτή ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, «αυτήν την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 621 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται 12 πρώτες κατοικίες, που εκπλειστηριάζονται στην Αττική».

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετείχε και σήμερα σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έξω από συμβολαιογραφεία που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και όπως τονίζει, «κάτω από την πολιτική πίεση που προκάλεσε η αναγγελία τους, αναστάλθηκαν 7 πλειστηριασμοί πρώτων λαϊκών κατοικιών».

«Σε αυτήν την κινητοποίηση οι συμμετέχοντες/σες με την παρουσία και τα συνθήματά τους διαμήνυσαν ότι δεν εξαπατώνται από τα ψέματα της κυβέρνησης ούτε τρομοκρατούνται από τις αστυνομικές και δικαστικές διώξεις σε βάρος τους και απαίτησαν να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διώξεις, που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές στη χώρα μας, και να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία» επισημαίνει η ΛΑΕ.

«Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να επιχειρούν να ξεσπιτώσουν τον κόσμο. Είμαστε εδώ σήμερα σε συμβολαιογραφείο της Ακαδημίας και διαμαρτυρόμαστε δυναμικά, όσο μπορούμε, ενάντια σε 6 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν σε αυτό το συμβολαιογραφείο. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Έστω και λίγοι καταφέρνουμε πολλά» υπογράμμισε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε: «Η κυβέρνηση, με τη στάση πολιτικής αγυρτείας που διακρίνει τον Τσίπρα, επιχειρεί είτε μέσα σε αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα να φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργεί τον νόμο Κατσέλη, τον διάτρητο έστω νόμο Κατσέλη και θα καταργεί επίσης κάθε ίχνος προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Είναι ένα εθνικό και κοινωνικό έγκλημα αυτό. Θα έχουμε συγκέντρωση και διαμαρτυρία όταν θα πάει να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο».

Καταλήγοντας, ο γραμματέας της ΛΑΕ ανέφερε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί: «Θα είμαστε παρόντες για να μη γίνουν εξώσεις των φτωχών νοικοκυριών από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Και θα έχουμε επιτυχία διότι προχθές στη Νίκαια, άλλο ένα μαγαζάκι όταν πήγαν να κάνουν έξωση στον επαγγελματία και να του πετάξουν τα πράγματα στον δρόμο και να του κλείσουν το μαγαζί, εμείς ήμασταν εκεί, προστατέψαμε τον μαγαζάτορα, δεν έγινε η έξωση και έφυγαν κακήν κακώς οι κλητήρες. Μαζί μας ήταν βεβαίως όλη η γειτονιά στη Νίκαια. Γι' αυτό λέμε ότι τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν.Η ανατροπή έρχεται».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 13:34