Στο Πταισματοδικείο Αθηνών θα μεταβούν σήμερα στις 11.30 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης για να καταθέσουν ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε η ΛΑΕ για τη διεξαγωγή παράνομων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η ΛΑΕ σε γραπτή της ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά της Λαϊκής Ενότητας, την Παρασκευή στις 9.30 π.μ. θα καταθέσουν επίσης ως μάρτυρες στην πταισματοδίκη τα μέλη του Π.Σ. της ΛΑΕ Δέσποινα Σπανού και Μάνια Μπαρσέφσκι, και ο Τάσος Καραγιώργος, μέλος του Κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α. (Αλληλεγγύη – Ανυπακοή – Ανατροπή)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από στελέχη της ΛΑΕ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τον Ιανουάριο αφορούσε «στην τέλεση κακουργηματικών πράξεων για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (24/1) χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων για τις προδιαγραφές (τεχνικές και νομικές) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών αλλά και χωρίς να έχουν υπογραφεί νόμιμα οι απαιτούμενες συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιρειών πληροφορικής που έχουν αντικείμενο την οργάνωση και διαχείριση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ θεωρεί ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται παράνομα και για τον λόγο αυτόν κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας από την Εισαγγελία να εξετάσει άμεσα το θέμα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η παρανομία σε βάρος του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης