Λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι στο Δ. Νεάπολης-Συκεών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 16:08
Λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι στο Δ. Νεάπολης-Συκεών
Μπορεί ο καιρός να μην αποδείχτηκε καλός σύμμαχος, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε σήμερα τους δημότες του δήμου Νεάπολης-Συκεών να τιμήσουν με διάθεση την παράδοση και να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα. Επίκεντρο του εορτασμού, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, υπήρξε κυρίως η Δ.Ε. Συκεών όπου η εκδήλωση μεταφέρθηκε από το άλσος της Δενδροφυτείας στο παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο των 1ου – 5ου Δημοτικών Σχολείων. Εκεί, ο Γιάννης Ξενίδης και η παρέα του δημιούργησαν τις καλύτερες συνθήκες για λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι, με άφθονη φασολάδα, χαλβά, νηστίσιμα και κρασί, με τους πολλούς επισκέπτες να κατακλύζουν τον χώρο και να ξεφαντώνουν.

«Μετά από τη Σαρακοστή ακολουθει η Ανάσταση την οποία θα γνωρίσουμε όλοι μαζί με πίστη και αφοσίωση στους αγώνες. Κι αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας στέλνουμε από το δήμο μας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που συνεχίζουμε να διοργανώνουμε και να στηρίζουμε πιστεύοντας στη δύναμη της παράδοσης και των αξιών των ανθρώπων μας», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος βρέθηκε στους χώρους των εκδηλώσεων κι αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες.

Παραδοσιακή φασολάδα με λαγάνες και νηστίσιμα προσφέρθηκαν και στη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Αυτές στάθηκαν η αιτία να μην πραγματοποιηθεί το γλέντι που ανέλαβε η Πανωραία και η παρέα της λόγω της βροχής, ωστόσο το κλίμα ζέστανε το τοπικό χορευτικό συγκρότημα.

Ζεστό το κλίμα και στη Δ.Ε. Πεύκων με πρωταγωνιστή τον Πολιτιστικό-Αιμοδοτικό Σύλλογο των Κατοίκων που επιμελήθηκαν μια ...διαφορετική παραδοσιακή φασολάδα στο άλσος «Πατήρ Μεταξά».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 16:17