Λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015, 20:39
Λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου
Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά του κόσμου,συρρέει καθημερινά στο ησυχαστήριο του Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, για να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

Ο μέγιστος Αγιορείτης πατέρας, πέρασε στο πάνθεον των Αγίων στις 13 Ιανουαρίου του 2015 με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι πιστοί εκδηλώνουν καθημερινά την αγάπη και την πίστη τους στην αγιοσύνη του.

Το ThessToday.gr βρέθηκε το Σάββατο στην Iερά Mονή όπου ανπαύεται ο 'Αγιος Παΐσιος και κατέγραψε την πρωτοφανή κοσμοσυρροή. Οι εκδρομείς με κατάνυξη και οπλισμένοι με μεγάλη υπομονή και πίστη έφταναν και γονάτιζαν μπροστά στον τάφο του Αγίου και έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής.

Δεκάδες λεωφορεία και αυτοκίνητα κατακλύζουν το τεράστιο πάρκινγκ. «Μόνο το Σάββατο πέρασαν περί τα 30 λεωφορεία. Περισσότερα από 4.000 υπολογίζεται να περάσουν σήμερα την πύλη της μονής», αναφέρει ο Αποστόλης, εθελοντής ο οποίος μαζί με άλλους φίλους της μονής, βοηθούν καθημερινά τις μοναχές στην εξυπηρέτηση των χιλάδων πιστών.

Όπως δήλωσαν οι μοχαχές στην ιστοσελίδα, «πάντα είχαμε αρκετούς προσκυνητές, αλλά αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά μοναδικό».

Το μοναστήρι είναι ανοιχτό για τους πιστούς κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σαββατοκύριακο από τις 11.00 έως τη μία το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 16.00  έως τις 18.00.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015, 20:39