Αναστάτωση προκλήθηκε στους επιβάτες πλοίου Φαιστός, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, λόγω ενός απότομου ελιγμού του πλοιάρχου με αποτέλεσμα το πλοίο για λίγη ώρα να λάβει κλίση.

Το πλοίο με 2.462 επιβάτες είχε αναχωρήσει στις 11.00 το πρωί. Σύμφωνα με το flashnews.gr, λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα και ενώ το πλοίο βρίσκονταν στα ανοιχτά, ένα μεγάλο αντικείμενο που βρέθηκε στη διαδρομή του, έκανε τον πλοίαρχο να στρίψει απότομα δεξιά με αποτέλεσμα αφενός να προκληθεί πανικός στους επιβάτες και αφετέρου το πλοίο να λάβει για λίγη ώρα κλίση προς τα αριστερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα, όμως, με μαρτυρίες, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ο καπετάνιος του πλοίου επέλεξε για οικονομία καυσίμων να «κόψει» δρόμο μέσω της Αντιμήλου, αντί να κάνει τον κύκλο. Σημειώνεται ότι η Αντίμηλος είναι μικρό απόκρημνο νησί των Κυκλάδων δυτικά της Μήλου, στο Μυρτώο Πέλαγος. Είναι ένα βραχώδες και εξαιρετικά απόκρημνο νησί, με το υψηλοτερό του σημείο να βρίσκεται στα 671 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έχει έκταση 8 τ.χλμ. και είναι ακατοίκητο. Έτσι, το πλοίο προσέκρουσε στη νησίδα περίπου στις 14.30 με αποτέλεσμα για να γυρίσει και πάλι το πλοίο στη σωστή του πορεία να γίνει ένας απίστευτος ελιγμός προς τα δεξιά αρχικά και μετά τέρμα προς τα αριστερά.

Όπως ήταν φυσικό μέσα στο πλοίο και στο κατάστρωμα επικράτησε σύγχυση καθώς επιβάτες τηλεφωνούσαν σε συγγενείς και φίλους αναφέροντας ότι το πλοίο προσέκρουσε σε αντικείμενο και ότι έχει λάβει επικίνδυνα κλίση. Μέχρι και τις 16.30, οι επιβάτες δεν είχαν καμία ενημέρωση για το τι ακριβώς είχε συμβεί και μετά από τις επίμονες ερωτήσεις και διαμαρτυρίες τους, το πλήρωμα τους ενημέρωσε πως το πλοίο προσέκρουσε ελαφρά σε κάποιο αντικείμενο.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με τον πλοίαρχο, ζητώντας επιβεβαίωση για το περιστατικό, καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πλοίαρχος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμβάν, ωστόσο, ανέφερε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και ότι ο πανικός που προκλήθηκε ήταν υπερβολικός, καθώς δεν επρόκειτο για έναν απότομο ελιγμό, χωρίς να υπάρχει πρόσκρουση του πλοίου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης