Λαμία: Ασυνείδητοι πέταξαν πέτρες σε διερχόμενο οδηγό - από τύχη δεν τραυματίστηκε

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 20:59
Λαμία: Ασυνείδητοι πέταξαν πέτρες σε διερχόμενο οδηγό - από τύχη δεν τραυματίστηκε
Το χάρο με τα μάτια του είδε 53χρονος οδηγός από τη Λαμία το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν στο ύψος του καταυλισμού των Ρομά, τσιγγανόπουλα του πέταξαν πέτρα σπάζοντας το τζάμι του αυτοκινήτου του.

Το περιστατικό συνέβη στις 15:30’ και όπως περιγράφει στο LamiaReport ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν τυχερός που δεν βγήκε εκτός δρόμου ή που δεν τραυματίστηκε από τα γυαλιά και την πέτρα ο ίδιος ή ανήλικος γιος του που επέβαινε επίσης σε αυτό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του είχε κατεύθυνση προς Δομοκό όταν στην άκρη του δρόμου είδε δύο νεαρά παιδιά Ρομά που τον έβαλαν σημάδι. Πριν συνειδητοποιήσει τις προθέσεις τους μία μεγάλη πέτρα έσπασε με δύναμη το πλαϊνό τζάμι του οδηγού. «Είμαι από τους οδηγούς που δεν τρέχω. Επίσης δεν έχασα την ψυχραιμία μου και δεν έχασα το αμάξι που σταμάτησε κανονικά. Η δύναμη της πέτρας και ο ήχος από το σπασμένο τζάμι ήταν τέτοιο που ίσως κάποιος άλλος οδηγός να τα έχανε. Ειδικά αν ήταν κάποιος με λιγότερη πείρα ή γυναίκα. Και εγώ φοβήθηκα. Αν με έπαιρνε στο παρμπρίζ μπορεί να έβγαινα και γω εκτός δρόμου. Δεν είναι η ζημιά, κινδυνεύουν ζωές δυστυχώς…» μας είπε ο άνθρωπος που δεν μπορούσε να πιστέψει τι κίνδυνο πέρασε ο ίδιος και ο ανήλικος γιος του.Να συμπληρώσουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές και δράσεις ουδόλως μπορούν να περιγραφούν ως… παιχνίδι, καθώς υπάρχει εμπειρία από την παραβατικότητα των Ρομά στον καταυλισμό του Πυρίου όπου η γέφυρα στον επαρχιακό δρόμο που περνά από κάτω έγινε ορμητήριο κακοποιών στοιχείων που χτυπούσε και λήστευε διερχόμενους οδηγούς.

Επίσης και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί παραβατικές δράσεις των φιλοξενούμενων στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης με θραύση παρμπρίζ και διασπορά θραυσμάτων μπουκαλιών στο δρόμο για πρόκληση ατυχήματος στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 20:59