Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τριών ληστών με τα μαχαίρια έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Όπως όλα δείχνουν, οι δράστες είναι οι ίδιοι με αυτούς που πριν από λίγες ημέρες λήστεψαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην ίδια περιοχή ακόμη ένα ζευγάρι.

«Δεν μπορούμε πλέον να πάμε στα εξοχικά μας… φοβούμαστε να καθίσουμε στη βεράντα μας… Τι θα κάνουμε το καλοκαίρι;» δήλωσε στο LamiaReport γείτονας του ζευγαριού, που το βράδυ της Κυριακής έζησε τον εφιάλτη στα χέρια των ληστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 22.00 χθες βράδυ στην παραλία του Αχινού στη Κουβέλα, όπου το ζευγάρι από τη Λαμία έχει το εξοχικό του. Η γυναίκα καθόταν στη βεράντα και διάβαζε ένα βιβλίο, ενώ ο σύζυγος ήταν μέσα στο σπίτι. Οι τρεις ληστές, φορώντας κουκούλες και σκουρόχρωμες φόρμες, πήδηξαν τον φράκτη και ξαφνικά βρέθηκαν δίπλα στη γυναίκα, βάζοντάς της το μαχαίρι στον λαιμό. Ο σύζυγος, που κάτι άκουσε, βγήκε και προσπάθησε να αντισταθεί, για να δεχθεί την επίθεση από τους ληστές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι δράστες έβαλαν το ζευγάρι μέσα στο σπίτι και απειλώντας τη ζωή τους κατάφεραν να τους πάρουν 2.100 ευρώ, κοσμήματα και τρία κινητά. Πριν φύγουν, τους έκοψαν το τηλέφωνο και τους είπαν να μην ειδοποιήσουν την αστυνομία, γιατί θα επιστρέψουν.

Ο τρόπος δράσης τους δείχνει ότι πρόκειται για τους ίδιους ληστές, που τη Δευτέρα του Πάσχα 200 μέτρα πιο πάνω, είχαν ληστέψει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ακόμη ένα ζευγάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αστυνομική διεύθυνση σήμανε συναγερμός και αμέσως κινητοποιήθηκαν, εκτός από τους αστυνομικούς της Στυλίδας, και αστυνομικοί από τη Λαμία, οι οποίοι «χτενίζουν» όλη την ευρύτερη περιοχή.

Τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τρομοκρατηθεί κυριολεκτικά, αφού δηλώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να κοιμηθούν από τον φόβο τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Αλεξόπουλος, πριν από λίγες ημέρες είχε πει στο Lamia Report ότι οι κάτοικοι αρχίζουν να συζητάνε για περιπολίες και μέτρα αυτοπροστασίας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης