Μία κρίσιμη μάχη κέρδισαν όλη τη νύχτα τα μηχανήματα που βρέθηκαν στους δρόμους της Στερεάς Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ήταν χαρακτηριστικό πως η χιονόπτωση συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες όχι με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, ωστόσο απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις, να κλείσει δρόμους όπως για παράδειγμα τον δρόμο Λαμίας – Δομοκού όπου μέχρι το πρωί τα μηχανήματα ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι τον κράτησαν ανοιχτό για την κυκλοφορία. Το ίδιο συνέβη στους δρόμους Λαμίας – Καρπενησίου και Λαμίας – Άμφισσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν σε δευτερεύοντες δρόμους και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στη Στερεά Ελλάδα, στο νομό της Βοιωτίας και την Φωκίδα χρειάζονται αλυσίδες τα αυτοκίνητα που κινούνται από την Αράχωβα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και τον Επτάλοφο και αντίθετα.

Στην Εύβοια χρειάζονται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας, στην επαρχιακή οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας και στην επαρχιακή οδό Στενής – Στροπώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ευρυτανία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία

στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ, στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος» και μέχρι τα όρια με τον νομό Καρδίτσας στη θέση «Ζαχαράκι» και τέλος στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης