Tέσσερις νεαροί Ρομά από τις Σοφάδες Καρδίτσας, που «επισκέπτονταν» συχνά τις εκκλησίες της Φθιώτιδας, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν προχθές και αργά χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία απόπειρα των νεαρών ήταν η διάρρηξη του ναού του Αγίου Αθανασίου στη Μάκρη, του Δήμου Μακρακώμης, στάθηκαν όμως άτυχοι, αφού μόλις άνοιξαν την πόρτα, χτύπησε ο συναγερμός.

Αμέσως το έβαλαν στα πόδια, αλλά οι γείτονες που άκουσαν τον συναγερμό και βγήκαν έξω πρόλαβαν και είδαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μακρακώμης.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους τέσσερις Ρομά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δράστες λίγο πριν είχαν «επισκεφθεί» την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Γραμμένη και το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Επίσης, πρόσφατα είχαν διαρρήξει και την εκκλησία στο χωριό Βελεσιώτες στην περιοχή του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τέσσερις είχαν παραβατικό παρελθόν και ήταν γνωστοί στις αστυνομικές αρχές του Νομού Καρδίτσας κι άλλων περιοχών.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης