Λαμία: Στο εδώλιο ο ιερέας που ασέλγησε σε 20χρονο με βαριά νοητική υστέρηση

Λαμία: Στο εδώλιο ο ιερέας που ασέλγησε σε 20χρονο με βαριά νοητική υστέρηση

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας θα εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση του ιερέα από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος είχε ασελγήσει σε βάρος 20χρονου με βαριά νοητική υστέρηση σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2009, όταν ο ιερέας ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητό του και έχοντας προορισμό την Ευρυτανία σταμάτησε στην περιοχή όπου διέμενε o νεαρός.

Τότε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε δει τον 20χρονο στην πλατεία όπου έπαιζε με άλλα παιδιά και του ζήτησε να του δείξει πού είναι το ξενοδοχείο όπου θα περνούσε τη νύχτα. Του πρότεινε μάλιστα να τον πάρει με το αυτοκίνητό του για να του πει πού είναι το ξενοδοχείο που έψαχνε. Όμως, με την επιβίβαση του νεαρού στο αμάξι, ο ιερέας φέρεται να του πρότεινε μια βόλτα στη θάλασσα, όπου και προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. Ο νεαρός ταράχτηκε και του ζήτησε να τον επιστρέψει στο σπίτι του, όπως και έγινε. Εκεί αποκάλυψε στους δικούς του τι είχε συμβεί, με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια.

Σε πρώτο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς που εκδίκασε την υπόθεση έκρινε ένοχο τον ιερέα καταδικάζοντάς τον σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης έξι ετών. Αποφάσισε, όμως, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 07:40