Ως… ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας συστηνόταν το 1985, ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Αυτή τη φορά… έβγαλε την στολή του αξιωματικού και προσπαθούσε να πουλήσει σε καλή τιμή οικόπεδα και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ένας από τους συνεργούς του ήταν και η ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου η οποία είχε πρόσβαση σε σπίτια, χωρίς όμως να το γνωρίζουν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους. Παρόλα αυτά το κύκλωμα πρόλαβε και πήρε περισσότερες από 200 χιλιάδες ευρώ σαν προκαταβολή από ανυποψίαστους αγοραστές και διαπραγματευόταν, σύμφωνα με τις αρχές, την πώληση και άλλων ακινήτων με το μέγεθος της απάτης να φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών, σε τουλάχιστον 9 περιπτώσεις οι «αετονύχηδες» πήραν τις προκαταβολές αλλά οι αγοραστές δεν είδαν ποτέ τα ακίνητα στην κατοχή τους. Μάλιστα, δυο περιπτώσεις αφορούν την αγορά διαμερισμάτων στην περιοχή της Κυψέλης.

Τα θύματα εντοπίζονταν μέσω αγγελιών και το κύκλωμα δεν δίσταζε να κάνει και επίδειξη των διαμερισμάτων που όμως δεν του ανήκαν. Όσο για τον 65χρονο, κυκλοφορούσε με πλαστές ταυτότητες και φαίνεται ότι είχε την απάτη στο αίμα του καθώς και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.

Zougla Newsroom

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης