Αδειάζει σιγά- σιγά η πλατεία Συντάγματος, η οποία προηγουμένως πλημμύρισε από χιλιάδες πολιτών, από κάθε σημείο της Ελλάδας, οι οποίοι με μία φωνή τάχθηκαν κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

Προηγουμένως, κλεφτοπόλεμος και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, με τους διαδηλωτές να δίνουν μάχη «σώμα με σώμα» με τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ξύλα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν οι διαδηλωτές εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες έξω από τη Βουλή αλλά και σε άλλα σημεία, όπως η οδός Β. Γεωργίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ενισχύονταν συνεχώς με νέες διμοιρίες, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Tα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην Ακαδημίας, στο ύψος της Βαλαωρίτου, καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν ομάδα νεαρών που προηγουμένως επιτέθηκαν σε τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ με μπουκάλια. Στην οδό Ακαδημίας υπήρχαν πολλές εστίες φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, έχουν τραυματιστεί 3 πολίτες και 50 αστυνομικοί.

Περί τα 100.000 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα, δίνοντας το ηχηρό «παρών» στο κάλεσμα για διαδήλωση κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.

Κλειστή παρέμεινε για ώρες η Λεωφ. Β. Αμαλίας καθώς και οι δρόμοι πέριξ της πλ. Συντάγματος.

Χαμηλά επί της οδού Β. Σοφίας, εκεί όπου περίπου 200 διαδηλωτές αποπειράθηκαν να ρίξουν το τείχος από πλεξιγκλάς, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν. Λίγο αργότερα, στο ίδιο σημείο, άγνωστοι πέταξαν φωτοβολίδες και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Μικροένταση επικράτησε στην πλ. Συντάγματος στις 13:05, καθώς ομάδα νεαρών που φορούσαν μαύρα αποδοκίμασε τους διαδηλωτές, ενώ σημειώθηκαν διαπληκτισμοί. Οι νεαροί απωθήθηκαν από τους διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, στο Πολυτεχνείο, άγνωστοι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν επί της οδού Καποδιστρίου, πετώντας 4-5 μολότοφ. Από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Προηγουμένως, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν περίπου 15.000 μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τα οποία συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως, στο βασικό σημείο συγκέντρωσης.

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσε το ΠΑΜΕ, καθώς πάνω από 10.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλ. Ομονοίας προς το Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ με 15.000 διαδηλωτές οι οποίοι ξεκίνησαν από το Μουσείο.


Ρεπόρτερ της zougla.gr βρίσκονται επί ποδός και σας αναμεταδίδουν ζωντανά τα γεγονότα.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Μπιδέρης, Σωτήρης Σκουλούδης, Χρήστος Μαζάνης, Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης