Έμεινε 14 μήνες στη φυλακή, στιγματίστηκε ως κατά συρροή βιαστής, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στις δικαστικές αίθουσες, ήταν αθώος.

Ο λόγος για τον 59χρονο Νικόλαο Γερογιάννη από τη Λάρισα, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για υπόθεση διπλού βιασμού ανήλικων κοριτσιών το Πάσχα του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την πρόταση του Εισαγγελέα, που ζήτησε να κριθεί ένοχος, οι δικαστές τον έκριναν ομόφωνα αθώο, κάνοντας τους οικείους του να ξεσπάσουν σε δάκρυα χαράς.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν προφυλακισμένος μόνο με τις σε βάρος του μαρτυρικές καταθέσεις. .

Στο φάκελο της υπόθεσης εισφέρθηκαν νέα στοιχεία και κυρίως οι τηλεφωνικές κλήσεις της ανήλικης, καθώς και η παιδοψυχιατρική της εξέταση, σύμφωνα με την οποία, η ανήλικη που εκμυστηρεύτηκε την «εμπειρία φρίκης», ήταν καθοδηγούμενη σε βάρος της οικογένειας και της συζύγου του κατηγορουμένου από τη μητέρα της, η οποία με χρηματικά ανταλλάγματα και με δώρα κινητά τηλέφωνα και laptop της υποδείκνυε να επιμείνει ότι ο δράστης είναι ο θείος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια είπε στο δικαστήριο ότι με την οικογένεια της αδερφής της μάλωναν συνεχώς και είχαν κόψει τις σχέσεις επί χρόνια, ενώ είχε και μίσος απέναντί της.

Η μητέρα της ανήλικης αδυνατούσε να επιμεληθεί των υποθέσεών της, γι’ αυτό άλλωστε της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών. Όπως κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας, τρίτα πρόσωπα του άμεσου και φιλικού περιβάλλοντος, τα οποία μάλιστα κατονομάστηκαν, υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί να κρύβονταν πίσω από τις εγκληματικές πράξεις σε βάρος των ανήλικων παιδιών.

Το προφίλ του δήθεν θείου-τέρατος που προέκυπτε από τη σοβαρότητα των καταγγελλόμενων πράξεων διαψεύστηκε, καθώς ο 59χρονος ξεκαθαρίστηκε ότι ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει την οικογένεια της αδερφής της συζύγου του, επειδή τα παιδιά «έχασαν» τον πατέρα τους και βίωναν σε μη κατάλληλο περιβάλλον. Από καιρό είχε καταγγείλει περιστατικά που είχαν υποπέσει στην αντίληψή του, όμως, τελικά «πλήρωσε» αυτά με το χειρότερο τρόπο.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πλην όμως όλοι οι δικαστές, τακτικοί και ένορκοι αθώωσαν ομόφωνα τον 59χρονο, ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας, με τη βεβαιότητα ότι δεν είναι αυτός ο δράστης του διπλού βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εναντίον των ανηλίκων.

Το Δικαστήριο δικαίωσε έτσι την οικογένειά του που όλο αυτό το διάστημα του συμπαραστεκόταν.

Ο 59χρονος απολογούμενος είπε ότι όλη του τη ζωή έμεινε με την οικογένειά του, φρόντιζε τα ανήλικα και προσπαθούσε να τα προστατεύσει από κάθε κίνδυνο.

Στο Δικαστήριο παρουσιάστηκε η εξέταση DNA που ακολούθησε μετά την προφυλάκισή του και έδειξε ότι δεν υπήρχαν μακροσκοπικά ευρήματα τα οποία τον συνέδεαν με τις πράξεις σε βάρος της ανήλικης. Επιπλέον, η ψυχοσωματική του εξέταση από ειδικά εργαστήρια στο Βόλο και τη Λάρισα που απέδειξαν ότι δεν είχε καμία ψυχοπαθολογία.

Πηγή: taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης