Άκρως επιτυχημένη κρίθηκε η διοργάνωση της έκθεσης «Agrothessaly», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα τον Μάρτιο του 2018, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα σε ειδική συνάντηση – παρουσίαση στο δημαρχείο της Λάρισας, από τον δήμαρχο της πόλης Απόστολο Καλογιάννη και τα στελέχη της ΔΕΘ – HELEXPO.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε πως η διοργάνωση της «Agrothessaly» ήταν ένα μεγάλο βήμα για την πόλη, ενώ τόνισε πως προσπέρασε τις προσδοκίες της δημοτικής αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο δήμαρχος, η «Agrothessaly» είναι ένα αναπτυξιακό γεγονός για την πόλη, σημειώνοντας πως «έχει βάλει τη Λάρισα στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας». Επίσης, ανέφερε πως σε σχέση με την προηγούμενη αγροτο-κτηνοντροφική έκθεση, η συμμετοχή των εκθετών στην «Agrothessaly» πολλαπλασιάστηκε, όπως και η συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε τους 40.000.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος τόνισε πως η επένδυση στη σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, όπου διοργανώθηκε η έκθεση, έχει σκοπό να αναβαθμιστεί και να μετατραπεί σε κλειστό εκθεσιακό κέντρο, δίνοντας τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες διοργανώσεις της «Agrothessaly».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης χαρακτήρισε τη διοργάνωση της «Agrothessaly» στη Λάρισα ένα εκθεσιακό αστέρι, σημειώνοντας ότι η Λάρισα μέσω της Agorthessaly μπήκε όχι μόνο στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας αλλά και των Βαλκανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ποζρικίδης σημείωσε πως με βάση τα στοιχεία, υπάρχει εκτίμηση πως διοχετεύτηκαν στην αγορά της Λάρισας κατά τη διάρκεια της «Agrothessaly» περισσότερα από 2.500.000 ευρώ, υποστηρίζοντας πως «το μικρό αυτό «αδερφάκι» της Agrotica πέρασε από την εφηβεία και πηγαίνει πολύ γρήγορα προς την ωριμότητα».

Επίσης, τόνισε πως τον Φεβρουάριο του 2018 η «Agrothessaly» θα έχει παρουσία στην έκθεση Agrotica που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και έκανε γνωστό πως η νέα διοργάνωση της «Agrothessaly» στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου 2019.

Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής είπε πως η συνεργασία μεταξύ ΔΕΘ-ΗELEXPO και δήμου Λαρισαίων «ήταν μια πολύ καλή εμπειρία που δεν τη συναντούμε συχνά». Επίσης, σημείωσε πως η συνεισφορά του δήμου ήταν καθοριστική, ενώ τόνισε πως το επόμενο διάστημα υπάρχουν σκέψεις για διοργάνωση και άλλων θεματικών γεγονότων.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής τόνισε πως η «Agrothessaly» είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για την πόλη, καθώς με αυτό τον τρόπο ο δήμος ανοίγει έναν δρόμο ικανοποιώντας τις ανάγκες των δημοτών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταής είπε πως ο στόχος του δήμου είναι να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της έκθεσης, ενώ τόνισε πως θα διοργανωθούν και άλλες εκθέσεις στην πόλη, σε άλλους ανοιχτούς χώρους, όπως το πάρκο Αλκαζάρ.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Κτηνιατρικής Θεσσαλίας, Γιώργος Λαδόπουλος χαρακτήρισε καταπληκτική την έκθεση «Agrothessaly», ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθούν αντίστοιχα εργαλεία για την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγή.

Τέλος, ο κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Δημήτρης Βαφίδης έδωσε τα συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της «Agrothessaly» στη Λάρισα.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, παρέδωσε στον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, επιταγή 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο μεταφράζεται στο οικονομικό αποτέλεσμα της Agrothessaly για τον δήμο και απορρέει από την αρχική προγραμματική συμφωνία των δύο πλευρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης