Δεκάδες πιστοί, παραβιάζοντας τα αυστηρότερα μέτρα περί κορωνοϊού που τέθηκαν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Κυριακής, βρέθηκαν την Κυριακή να παρακολουθούν λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στη Λάρισα με αποτέλεσμα να παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ. και να βεβαιώσει χρηματικά πρόστιμα, ενώ συνελήφθη και 37χρονος ιερομόναχος που τελούσε τη λειτουργία.

Ειδικότερα, στις 11 το πρωί  της Κυριακής – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία – περίπου 40 πιστοί, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, βρέθηκαν να παρακολουθούν λειτουργία που τελούσε ιερομόναχος του Ορθόδοξου Ανατολικού Δόγματος (Παλαιοημερολογίτες) στη Μονή της Αγίας Παρασκευής στη Λάρισα κατά παράβαση των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε και μετέβη στο μοναστήρι προχώρησε στη σύλληψη του π. Θεωνά, γιατί επέτρεψε την παρουσία των πιστών στον χώρο και του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Πρόστιμο επιβλήθηκε και σε 20 πιστούς ενώ φέρεται πως αρκετοί ακόμη κατάφεραν και διέφυγαν από το σημείο, αποφεύγοντας την επιβολή του προστίμου.

Τη Δευτέρα το Αυτόφωρο Δικαστήριο Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα στον Ιερομόναχο π. Θεωνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης